USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

За звільнення вагітної жінки роботодавця позбавлятимуть волі

11 Серпня 2013 15:34
Два роки виправних робіт або арешт на півроку загрожує роботодавцям України, які порушили трудові права вагітних жінок або молодих матерів. Покарання керівник може уникнути лише, якщо виправить своє порушення, інформує ФрАза.
«Роботодавцям, які порушили трудові права вагітних жінок, загрожує штраф до 100 неоподатковуваних мінімумів або арешт на півроку. Крім того, за рішенням суду їх можуть відправити на виправні роботи строком до 2 років. Однак, покарання можна уникнути, якщо керівники підприємств виправлять свої порушення», - розповіла заступник директора Департаменту контролю за дотриманням законодавства про працю і зайнятість Державної інспекції України з питань праці Олена Коновалова.
З її слів, до порушень належать - зменшення заробітної плати, звільнення або відмова у прийомі на роботу через вагітність чи наявність маленької дитини. Олена Коновалова повідомила, що тільки-но у Держпрацю надійде інформація про порушення трудових прав працівників, на підприємство направлять позапланову перевірку. Якщо інспектор виявить порушення, усі зібрані матеріали передадуть у правоохоронні органи.
У повідомленні вона зазначила, що зарахування декретної відпустки до страхового стажу жінки не вплине на збільшення кількості подібних звернень: «Незважаючи на той ажіотаж, що «розгорнули» навколо цієї законодавчої норми, збільшення фактів порушення трудового законодавства щодо вагітних жінок та молодих матерів не простежуюється».
Коновалова зазначила, якщо порушують трудові права вагітної жінки, а вона про це не повідомила, то контролюючі органи не покарають такого роботодавця. «Якщо до нас надійшла інформація про таке порушення, ми на нього зреагуємо. Однак без звернення постраждалої виявити такі випадки дуже складно», - сказала вона. Тому, у разі порушення трудових прав працівників фахівець радить звернутись у територіальну інспекцію, що є у кожному регіоні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
тверезий Показати IP 11 Серпня 2013 18:57
Просто молодих жінок не спішитимуть брати на роботу вот і все ....понапридумують законів..так чи інакше людям краще не стане...пакращення вступають в силу...
Здрасте Показати IP 11 Серпня 2013 20:31
Почую кожного жжот. Стикаючи лобами роботодавців з майбутніми матерями сам з "сімєю" витрачає захмарні суми на утримання своїх дуп.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus