USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Заборгованість із зарплати на Волині стрімко виростає

18 Лютого 2009 12:53
Під час засідання обласної комісії з питань забезпечення своєчасності погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат  начальник головного управління праці, соціальних питань та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Володимир Кец розповів, що сума боргів з виплати заробітної плати на Волині зростає, особливо на державних підприємствах. Про це 18 лютого повідомляє репортер «Волинських Новин».
Заступник голови Волинської ОДА Василь Байцим вважає, що на підприємствах області необхідно вживати антикризові заходи. «Якщо від нас (влади – «ВН») щось потрібно,  то ми готові…» – зазначив він. Проте прийти до влади і «попросити грошей» – це, на думку Василя , є непрофесійно. За словами чиновника, влада може допомогти переважно порадами.
Як наголосив Володимир Кец, оперативні дані показують, що станом на 1 лютого сума боргу з виплати заробітної плати на економічно активних підприємствах області зросла майже у 2,5 раза порівняно з 1 січня. Ця сума наразі становить 17 мільйонів 300 тисяч гривень.
Кількість підприємств-боржників на Волині – 79. За словами пана Кеца, значну проблему становить ситуація на підприємствах державної форми власності. Там борг зріс у 24 рази. Сума заборгованості 14-ти держпідприємств – 7,3 мільйона гривень. З неї значна частка припадає на ДП «Волиньвугілля». Попри численні звернення до центральних органів влади, питання з виплатою зарплатні волинським шахтарям досі проблемне.
Володимир Кец розповів, що існує проблема перекручення статистичної звітності щодо виплати зарплати. Волинські підприємства часто приховують факти заборгованості. Так, 55 підприємств «перекрутило» відповідну інформацію, а 50 посадових осіб притягнено до відповідальності.
За словами Василя Байцима, управлінню праці, соціальних питань та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи варто підготувати список ДП, на яких є проблеми з виплатами працівникам. Також на засіданні заслухали керівництво ЗАТ «Західпромбуд», ТзОВ «Ковельський житлово-будівельний комбінат», ВАТ «Луцький картонно-руберойдовий комбінат» і ДП «Волиньвугілля», де є значні борги з виплатами працівникам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus