USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Заборгованість з виплати лікарняних сягнула критичної межі, – профспілки

21 Лютого 2011 17:29
Заборгованість з виплати лікарняних в Україні сягнула критичної межі.
Відповідні підрахунки щодо заборгованості Фонду соціального страхування в регіонах зробив Національний форум профспілок України, повідомляє zaxid.net.
«Станом на січень 2011 року фінансовий дефіцит бюджету Фонду склав понад 750 мільйонів гривень, заборгованість з виплати допомоги по тимчасовій непрацездатності по Україні на сьогодні становить більш ніж 480 мільйонів гривень», - поінформував голова НФПУ Мирослав Якібчук.
За його словами, лідерами цього рейтингу є Київ та Київська область, де заборгованість становить 120 мільйонів гривень.
Як підкреслив Якібчук, враховуючи, що з 1 січня 2011 року із впровадженням єдиного соціального внеску Фонд виплачує лікарняні із власних коштів, а не з коштів роботодавців (які тільки після фактичних виплат компенсують гроші Фонду), то у людей 100% шанси при такій ситуації не побачити свої гроші взагалі.
«Така ситуація може призвести до того, що дефіцит Фонду на кінець 2011 року може сягнути понад 1,5 мільярда гривень, що буде фактично означати крах для всієї системи соціального страхування», - сказав голова НФПУ.
У зв’язку з цим НФПУ закликає віце-прем’єр-міністра України Сергія Тігіпка, який за своїми функціональними обов’язками повинен здійснювати державний нагляд та забезпечувати стабільність функціонування не тільки Фонду, а й всієї системи соціального страхування в країні, негайно погасити заборгованість або подати заяву щодо відставки з посади через неефективний менеджмент.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus