USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Заборона УПЦ МП на Волині: що на практиці означає рішення облради

11 Квітня 2023 14:48
Рішення місцевої влади про заборону діяльності на території області Української православної церкви московського патріархату має здебільшого політичний характер. Однак звернення депутатів облради до Президента, Верховної Ради може посприяти прийняттю необхідних законопроєктів, що стосуються заборони УПЦ МП.

Нагадаємо, 11 квітня під час сесії депутати облради проголосували за два проєкти рішення: про звернення до вірян УПЦ МП, а також про забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та заборону діяльності УПЦ МП на території Волинської області.

Як прокоментував після завершення сесії голова облради Григорій Недопад, сьогодні депутати одноголосно прийняли рішення, подібні до тих, які раніше підтримали Хмельницька, Тернопільська, Львівська чи Рівненська облради.

«Ми підтвердили, що дотримуємося такої самої позиції. Ми маємо показати, хто на чиїй стороні», – сказав голова Волинської обласної ради.

Його перший заступник Юрій Поліщук додав: фактично рішення місцевої влади про заборону діяльності на території області УПЦ МП має не юридичний, а політичний характер.

«Дуже вагомою є позиція депутатів Волинської обласної ради, бо ми висловили одностайну позицію стосовно цієї структури і в нашій області, і в Україні в цілому. Також це намір підштовхнути Верховну Раду до ухвалення законопроєктів про заборону російської православної церкви в Україні та про внесення змін до деяких законодавчих актів, які спрощують процедуру переходу з УПЦ МП до Православної церкви України», – пояснив Юрій Поліщук.

Він додав: на його думку, заборонити діяльність російської церкви на території України потрібно було давно, адже ця структура роками була осередком ворожої пропаганди, що підтверджують десятки випадків, про які повідомляють ЗМІ.

Читати ще: РІШЕННЯ МІСЦЕВОЇ ВЛАДИ ПРО ЗАБОРОНУ УПЦ МП Є НЕЗАКОННИМ, – ДЕСС

Як ми писали, 15 вересня 2022 року Волинська обласна рада підтримала звернення до ВРУ, Кабміну та РНБО про заборону Української православної церкви Московського патріархату на території України. За проголосували 52 депутати.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 24
Правда Показати IP 11 Квітня 2023 15:18
Нормальні ради забороняють здавати в оренду землю для цих "ви..дків",а також розривають договірні відносини з сектантами КГБ з усіх відносин...бо всі культові споруди власність ГРОМАД і вони мають вирішувати,на жаль ід....ще достатньо багато і вони фінансують це нікчемне створіння...Слава Богу і Слава ЗСУ!!!
Мойша Показати IP 11 Квітня 2023 15:29
Усе скажуть люди віряні ...Час покаже.
піп Гапон до Мойша Показати IP 12 Квітня 2023 22:09
вівці не посміють повстати проти пастуха, час нічого не показав... за рік скільки грошей занесли московським попам, котрі в свою чергу переправляють ці кошти в центр, який підтримує вбивства українців
123 Показати IP 11 Квітня 2023 15:38
Та почніть нарешті публікувати матеріали про знищенні орками церкви, про колаборантські дії попів МП, про їхній зв'язок зі спецслужбами ворожої держави. Може до тих прихожан колись дійде, звідки стільки неприязні до їхньої церкви, якщо такою її можна вважати
Лучанин до 123 Показати IP 11 Квітня 2023 16:10
Дійсно, почніть вже, бо крім пліток 5 каналу, так нічого і нема. Ну і звісно не забудьте в східній частині України розказати людям кого любити і поважати. Все як люблять "патріоти".
Здоровий глузд до Лучанин Показати IP 11 Квітня 2023 17:17
Прикол в тому,що ті регіони, де орки побували зі своїм "русскім міром" (Київщинаб Чернігівщина) - саме більше церков МП за час війни перейшли до ПЦУ. Люди на своїй "шкурі" відчули що так "рассея" і мацковский патриархат. Це катівні, вбивства і ненависть до всього українського. Повірте - схід теж відчув всі ці "прелести русского міра". І перейде до ПЦУ дуже швидко - впевнитесь самі через де-який час.
не к лучанин до Лучанин Показати IP 11 Квітня 2023 17:28
Як добре що є об"єднані канали .якби не вони то правду ніхто і ніколи не знав би! А що до патріотів - то на відміну від тебе вони таки є і навіть на сході!
Народна прокуратура до Лучанин Показати IP 12 Квітня 2023 11:23
Те, що ви називаєте "східною частиною України", давно вже зробило свій вибір. Адекватно побачило, що таке "руській мір" і визначилось. Крім відвертих недоумків. Поїдьте і подивіться, не живіть застарілими міфами. Хто хоче розібратись - інформації море. Але ж ви, як видно з коментаря, черпаєте її лише з телебачення
Мойша Показати IP 11 Квітня 2023 17:59
Час покаже ...
Ерос Показати IP 11 Квітня 2023 18:07
На виборах люди скажуть своє слово ...
Еросу до Ерос Показати IP 11 Квітня 2023 19:07
На виборах, якщо цього разу московські попи не займатимуться політичною агітацією, як раніше агітували за Кучму, януковича та Зеленського, то все буде нормально. Народ московський простий, без власної думки, щоразу на свого попа оглядаються
Правда Показати IP 11 Квітня 2023 18:18
Якщо юридично,то це рішення не означає НІЧОГО.Найбільше церков МП якраз на Волині і це дуже прикро,бо потрібно просто туди не ходити і не нести останні гроші,які так потрібні ЗСУ.А ще краще,якщо громади прийматимуть рішення самостійно.Збори,протокол,голосування,підписи(обовязково) і рішення.Це юридично правильно,бо це власність громади.Потрібна воля і бажання істинних громадян Україні і все.Все інше піар і словоблудство.Слава Богу і слава ЗСУ!
Радувець Ларіса до Правда Показати IP 11 Квітня 2023 18:47
Також розумію що це чистої води популізм. Реальних дій щодо припинення їх діяльності владці здійснити не можуть.
Вал Показати IP 11 Квітня 2023 18:46
Москальські попи об'являть джихад, а їх зомбі-паства ще наробить ділов...
Правді Показати IP 11 Квітня 2023 19:03
Потрібно на законодавчому рівні заборонити УПЦ-МП, не як релігійну організацію, а як таку, що підпорядкована та взаємодіє з керівництвом держави-агресорки. Хочуть лишитись окремими від ПЦУ, нехай лишаються, але документально довівши, що не мають нічого спільного навіть на особистому рівні з москвою чи її представниками
Пропоную Показати IP 11 Квітня 2023 20:03
Вірян МП на військову службу не призивати і визнати це на законодавчому рівні
До Пропоную до Пропоную Показати IP 11 Квітня 2023 21:59
Через те, що вони сповідують якусь декоративну віру?
волинянин до Пропоную Показати IP 12 Квітня 2023 08:01
що ви радите? завтра вся молодь, яка не хоче йти захищати Батьківщину (а її, повірте, на жаль дууууже багато) буде в в упц мп!
лучанин до волинянин Показати IP 12 Квітня 2023 08:02
цілком з вами згідний!
Народна прокуратура до Пропоную Показати IP 12 Квітня 2023 11:25
Можна й так. Але одночасно заборонивши в такому разі обіймати посади в органах влади і місцевого самоврядування, а також отримувати допомогу від держави, яку вони захищати не хочуть
Лучанка Показати IP 12 Квітня 2023 08:00
Бог поругаєм не буває!
Свобода совісті Показати IP 12 Квітня 2023 15:30
Це порушення не лише Конституції України та Законів України, а й взагалі прав людини, демократія рухається в сторону тоталітаризму.
Совість свободи до Свобода совісті Показати IP 12 Квітня 2023 22:03
Тому треба цілувати всраку асвабадітєлєй, а не вбивати їх. Інакше це рух в бік тоталітаризму і прочіх ...ізмів
Свободі совісті до Свобода совісті Показати IP 13 Квітня 2023 12:32
Ви вже якось на своєму сході домовтесь до кого звертатись. До Бога чи до Конституції. Але однаково ніщо не допоможе, бо з Богом ви поводитесь, як зі своїм дружбаном, мовляв він з вашого кагалу, а з Конституцією ще цікавіше. Апелюєте до Конституції, жодного разу її не прочитавши. Якщо угледіли порушення Конституції, то назвіть яку або які статті. Які закони порушено, які статті яких законів не дотримано?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus