USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

«Забрали останній гектар». Волиняни нарікають, що хтось хазяйнує на їхніх землях

17 Листопада 2023 08:10
Мешканець села Мала Глуша Камінь-Каширського району запевняє, що трактори однієї з волинських фірм заходилися хазяйнувати на паях, які люди вважали своїми роками.

Між селянами з Малої Глуші та представниками фірми з Видертої виникла перепалка. Люди звинувачують підприємців у тому, що їхні працівники хазяйнують на чужих землях. Ідеться про урочище Йолисок, інформує ТРК «Аверс».

«У мешканців села Мала Глуша відбирають землі непонятно які люди. Нині вони опираються на те, що землі дала міська рада в оренду вже протягом двох років. Вони документів ніяких не показують… Просто силоміць. Найбільша проблема – те, що відбирають у військових хлопців. Наші хлопці воюють на передку. Є жінка, в якої чоловік під Куп’янськом. В неї забрали останній гектар землі», – розповідає місцевий мешканець.

Староста села Мала Глуша Світлана Труш відмовилася коментувати ситуацію.

Своєю чергою, голова Камінь-Каширської громади Віктор Пась запевняє: міська рада дійсно здала землі в оренду. Мовляв, це невитребувані паї. А людям просто потрібно узаконити власні землі.

«Ті села, де земля більш-менш була розпайована, то там таких проблем немає. Де вони не узаконили за цей період, то воно так і получається. Зараз люди масово почали узаконювати. І все. І проблема зніметься. Хай узаконюють ці свої землі. Вони тоді не матимуть до них відношення», – коментує голова Камінь-Каширської громади Віктор Пась.

Договір оренди розірвуть щодо тих ділянок, на які селяни зареєструють право власності, пояснює керівник відділу управління земельних відносин, кадастру та екологічної безпеки Камінь-Каширської міської ради Володимир Король. За його словами, міськрада здає паї в оренду ТзОВ «СТАНДАРТ АГРО ЕКО».

«При реєстрації права власності на певну земельну ділянку договір оренди припиняється, розривається автоматично. Право реєструється – право користування припиняється», – говорить Володимир Король.
ТзОВ «СТАНДАРТ АГРО ЕКО» зареєстроване в селі Видерта Камінь-Каширського району. В оренді має 2942 земельні ділянки.

Степан Клим’юк, що нині виконує обов’язки директора «СТАНДАРТ АГРО ЕКО», посилається на рішення Камінь-Каширської міської ради щодо надання в оренду невитребуваних земельних часток. Ідеться про 1605 паїв.

«Рішенням міської ради від 17 листопада 2021 року нам надано земельну ділянку Мала і Велика Глуша. Надані нам в оренду на термін 25 років. Це є частки невитребуваних паїв, які люди не оформили… Вони мають право повністю витребувати і в нас так у договорі вказано, що договір закінчується в термін завершення договору або до моменту витребування тієї частки пая», – зазначає Степан Клим’юк.

Він додає, що користуватися цими паями, які взяли в оренду, почали нещодавно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Читач Показати IP 17 Листопада 2023 09:09
1600 паїв забрали нахаляву на 25 років.Ото масштаби злодійства.Отих королів,пасів,климюків пора вже давно посадити!!!
123 Показати IP 17 Листопада 2023 11:15
Власники паїв самі у всьому винні, за 25років не оформили право власності
до 123 Показати IP 17 Листопада 2023 18:16
Попробуюте оформити право власності. Це пекло для простої людини,яка проживає за 25км від району!!!
читач Показати IP 17 Листопада 2023 18:31
Фірма "роги та копита"---прибутку-нуль,кількість працівників-1.Один і так працює,що аж 2942 ділянки обслуговує зі збитками 10000грн.Скільки вже можна БРЕХАТИ???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus