USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Забудовникам дозволять склити балкони

16 Липня 2018 17:46
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства оновлює державні будівельні норми, згідно з якими з 1 жовтня дозволить скління балконів та лоджій вище третього поверху.

Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лев Парцхаладзе, передає прес-служба Кабміну.

За його словами, наразі чинні норми забороняють скління балконів при проектуванні та будівництві багатоповерхівок і тому жителі потім роблять це самостійно.

"Таке самовільне скління псує зовнішній вигляд будівель і взагалі наших міст. Часто окрім цього, вони ще й розширюють площі балконів, перетворюючи їх на жахливі прибудови", - розповів Парцхаладзе.

"І це вже питання безпеки людей, які проживають в таких будинках чи проходять повз них. Ми переглянули цю норму і у нових змінах в ДБН ввели можливість скління балконів при проектуванні. Вони вступлять в силу з 1 жовтня", - сказав він.

Зазначається, що відповідно до нових змін, скління балконів або лоджій з шириною не менше 1,2 м дозволяється виконувати, якщо площа скління становить не менше 50% від площі зовнішніх стін балконів, а вікна влаштовуються з сумарною шириною не менше 1,2 м і відчиняються на бік балкона.

За словами заступника міністра, така норма запобігатиме самовільному склінню балконів, покращить зовнішню естетику будинків та дозволить розширити можливості пожежної безпеки жителів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
1 Показати IP 16 Липня 2018 17:58
Ну нарешті. А то як же ж так, балкони не засклені...
Георгій Показати IP 16 Липня 2018 18:28
Ну, а чого радіти ? Тепер засклений балкон зарахують до загальної площі квартири з коеф. 1 і, відповідно, перерахуть усім опалювану площу. Так що готуйтеся ширше відкрити гаманці .
1 до Георгій Показати IP 16 Липня 2018 20:14
Так не переживай, купиш квартиру без балкона, вся проблема то.
Anonymous Показати IP 16 Липня 2018 19:25
Балкон склений. Якщо прийде якийсь посіпака і почне вимагати грошей чи щось перероблювати - без сумнівів розряджу 12 калібр в пузо! Вже і до помешкань лізти починають.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus