USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Не дали касового чека при купівлі товарів - скаржтеся податківцям!

5 Березня 2013 08:02
Про порушення касової дисципліни волинянам варто скаржитися до податкової.

Про це повідомили у секторі взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПС у Волинській області.

Так, якщо покупцеві відмовили видати касовий чек - про цей факт треба повідомити місцеву податкову інспекцію.
Саме звернення громадян про такі порушення касової дисципліни – найбільш дієвий засіб у боротьбі з порушеннями обліку готівки.

Скарга громадянина або повідомлення від інших державних органів про порушення у сфері обігу готівки є приводом для перевірки суб’єкта господарювання.

«Також важливо, що фіскальний чек - це гарантія захисту прав споживачів. Отож, щоб убезпечитися від неякісних товарів, варто завжди вимагати його у продавця чи у підприємства, що надає послуги», - наголошують у ДПС Волині.

Тому громадян просять не бути байдужими до таких порушень, як відмова у видачі чеку або відсутність касового апарату у місцях здійснення готівкових розрахунків. Зі свого боку податківці обіцяють оперативно реагувати на сигнали про можливі порушення та інформувати скаржників про результати перевірки.

Нагадаємо, що в лютому 2013 року на Волині вже підключили перші десять касових апаратів до сервісної мережі ДПС.

Модернізувати наявні касові апарати або ж придбати нові для формування контрольної касової стрічки в електронному форматі зобов’язує закон. За її неподання виникає фінансова відповідальність з 1 липня 2013 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
911 Показати IP 5 Березня 2013 09:52
А про те, що підприємці на спрощеній системі оподаткування НЕ ЗОБОВ’ЯЗАНІ мати касові апарати, забули повідомити?! Податківці замучили вже безграмотністю і безапеляційністю!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus