USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Задля забави: У «ГаРмИдЕрі» - нові актори

14 Березня 2015 12:27
Трикутник «ГаРмИдЕр» — «Арабески» — «переможці кастингу» замкнувся. Ми відібрали п’ятірку акторів, які долучаться до інтелектуальної забави за п’єсою Станіслава Ігнація Віткевича «Мати». Відбудеться дійство в суботу, 28 березня о 18:00, - розповідають гармидерівці.

Отож, вони вирішили розкрити головну інтригу — оголосити тих, хто пройшов попередній відбір і став частинкою нашої акторської команди: Наталка Шепель, Микола Гаврилюк, Іванка Ткачук, Ольга Валянік і Світлана Мельник.

Ось що написали наші учасники про себе і власне процес відбору:

Наталка Шепель: «Одного дня я ставила на сайт «Слова Волині» інформацію про експеримент «ГаРмИдЕра». Як це часто буває з інформаційниками, робила це автоматично. І раптом — клац, — автоматизм кудись зник (відчуття, немов хтось штурхнув у плече і розбудив), і натомість виникло бажання стати учасником пропонованого дійства. Воно було настільки блискавичним, що заявку відправила, аби думки на кшталт «головні редактори не повинні цього робити, бо...», «у країні війна», «у мене поїхав дах» — нічого деструктивного зробити не встигли.
Відверто кажучи, я вагалась і безпосередньо перед кастингом: і причин тому був вагон і возик. Але таки дійшла. І Бог тому свідок, отримала ту атмосферу, яку можна знайти тільки в команді (а «ГаРмИдЕр» завжди вважала дуже міцною командою). Додам — у театральній команді.

Годі знайти кращого місця для відключення від звичного тебе, ніж можливість побути з акторами. Це так, наче відчіплюєш від себе всі щупальці зовнішнього світу, а залишаєшся сам-на-сам із усім тим, що в тобі наскладав Господь при твоєму народженні (ну і ти сам доскладав у процесі життя). І оте «щось» із себе витягаєш, вивільняєш, намагаєшся відчути і роздивитись.

І мало думаєш про те, як це буде виглядати збоку. У тебе є помічники — люди, які прийшли на кастинг разом із тобою. Вони стають на цей момент тобі сім'єю і партнерами; а ще — фізичні вправи, завдання, в які, мабуть, із задоволенням бавились би діти, але виконуємо ми, дорослі; а ще — музика і текст.

Спасибі за можливість «зняти» із себе звичне і здобути новий досвід. Бо усілякий не рух вперед, є рухом назад».

Микола Гаврилюк: «Хто такий Микола Гаврилюк? Ну, по-перше, не знаю чому, але всі знайомі мене називають просто Миколка. Спочатку мені було не по собі від того, що мене так називають, а потім звик. :) Люблю подорожувати (хоча, останнім часом це у мене виходить значно рідше). Для мене не важлива кінцева точка маршруту, важливий якраз процес подорожі... Я є учасником «Луцької Рок-школи», відділу клас вокалу. Крім того, ми з друзями створили власний гурт під назвою «Panic Station». На даному етапі ми досягли не багато, але, як було сказано вище, головне — це процес та емоції, які цей процес викликає...
По життю я якийсь вічний шукач і, здається, себе ще й досі не знайшов. Саме тому і люблю пробувати себе у чомусь новому...

Про кастинг скажу, що він дав мені багато неоціненного досвіду, та й просто вдалось весело та з користю для себе провести час. Цей процес був цікавим та незабутнім, тому мене не засмутила б і відмова. :)»

Іванка Ткачук: «Звикла, що друзі і знайомі звертаються Іваська)) Я лялькарка, займаюся виготовленням авторських лялечок уже 5-й рік. Навчаюся у СНУ ім. Лесі Українки, в Інституті мистецтв. Люблю малювати, пишу вірші і прозу, у 2010-у вдалось виділити це в маленьку збірку. Співаю у церковному хорі. Мрію знайти гармонію, мрію і в майбутньому поєднувати усі улюблені справи, і обов'язково хочеться, щоб улюблена справа була невід'ємною частиною життя, приносила задоволення і прибуток. Це просто доля, що я дізналася про кастинг! Я так довго виношувала в собі бажання опинитись на сцені, бачити очі захопленої публіки... Інколи мені здається, що я сама не знаю, яка я є насправді. Зважиться переступити поріг театру було важко. Після реєстрації на кастинг я сотні разів вагалася піду чи ні. В мені боролися кілька іванок...))
Я ніколи не пошкодую що прийшла, я переступила свої страхи, принципи )! Спроба побачити себе живу, іншу, приховану вдалась! Драйв, шаленство, нові відчуття, неочікувані маленькі відкриття, зруйновані стіни і бар'єри до тієї мене, яка живе десь в середині і ховається від світу — ось що для мене приніс цей візит… Майже 4 години проминули так швидко. Я була настільки задоволена і заряджена після кастингу, що в той вечір довго не могла заснути!)»

Ольга Валянік: «25-річна дівчина, яка все життя мріяла спробувати себе на драматичній сцені. 4 роки брала участь в жіночій команді КВН «Емансіпе». Захоплююсь сучасною літературою. Люблю музику, спорт. Брала участь в громадській революційній діяльності. Не притягалась, не служила). Була в зоні АТО в місці дислокації полку «Азов». Грубо говорячи, не сповна розуму харизматичне юне створіння)
Кастинг був проведений на найкращому рівні, в дружньому і веселому середовищі з присутніми нотками істерії і можливістю для кожного відкрити себе, свого внутрішнього «звіра»).

А ще в мене є собака та папуга))))»

Світлана Мельник: «Молода мама, живу в селі під Луцьком, доглядаю маленьку дитину. Дуже люблю театр. Знаходжу розраду в читанні віршів. Беру участь у конкурсах читців. Кастинг дав можливість подолати деякі свої страхи і побачити театр зсередини».
На останок додамо, що для «ГаРмИдЕра» це теж був новий цікавий досвід. Приємно, що знайшлися люди, які наважились прийти до нас, показати й випробувати свої можливості, а головне довіритись нам і вивільнити свою творчу енергію. Ми віримо, що наша зустріч була не випадковою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
мдяяя Показати IP 14 Березня 2015 19:39
Клоуни

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus