USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.95
  • PLN 9.70 9.86

Загадково загинув ще один солдат з Дніпропетровщини: випустив у голову автоматну чергу

2 Лютого 2022 21:25
На тлі кривавої бійні у Дніпрі з’явилася інформація про загадкову смерть ще одного нацгвардійця з Кривого Рогу. 20-річний хлопець, якому до ротації залишалося усього кілька днів, випустив собі в голову автоматну чергу.

Про це повідомляє ТСН.

Влітку 2021 року військовослужбовець скоїв самогубство, а перед цим він натякнув своєму батькову на проблеми в армії. 20-річний Анатолій Зозуля служив у частині 3011. До ротації йому залишалося усього кілька днів.

Батько загиблого розповів журналістам, що його син пішов на строкову службу у жовтні 2020 року, а через кілька місяців він перейшов на контракт. Спочатку хлопець служив у військовій частині в Кривому Розі, а потім його перевели до населеного пункту Благодатне Волноваського району на Донеччині. Там йому доручили охороняти контрольно-наглядовий пункт Батальйонної тактичної групи.

Про смерть сина батько й матір дізналися 31 липня. Солдат був у наряді, а потім загинув. Батькам повідомили, що хлопець скоїв самогубство, а саме стріляв собі у голову.

«Він отримав наскрізне вогнепальне кульове поранення голови. Так написано у висновку. Це навіть страшно читати. Постріл здійснив із автомата АК-47. Випустив чергу із трьох набоїв», – розповів батько загиблого солдата.
Чоловік не вірить, що у його сина були мотиви для самогубства. Парубок не мав шкідливих звичок, займався спортом. Крім того, у нього не було дівчини, що виключає вірогідність того, що солдат міг себе вбити через романтичні відносини. В армії хлопця любили, він не мав нарікань.

За словами батька, солдат був мрією будь-якого командира. Батьки не можуть зрозуміти, чому парубок пішов на самогубство.

«Він збирався вирушити у відпустку – до ротації залишалося кілька днів. Нам ще не повернули його мобільний телефон. Кажуть, що віддадуть, коли закінчиться слідство, а слідчий звільнився», – підкреслив батько.

Читати ще: «Нашого сина вбили, а Рябчук спрацював на випередження», – батько солдата, який загинув після тортур у тій же військовій частині

Як наголосив, його син загинув майже одразу після того, як він поговорив з ним телефоном. Під час розмови парубок обмовився, що у військовій частині відбувається щось дивне, проте нічого конкретного не сказав.

«Я йому сказав, що якщо захоче розповісти, зможе це зробити вдома, а якщо не захоче, то й не треба. Після цього 29 та 30 числа на зв’язок він уже не виходив. Мої повідомлення у месенджері читав, але не відповідав на них. А 31 липня мені зателефонували і сказали, що він застрелився», – додав чоловік.

Батько солдата жаліється, що товариші його сина зі служби не хочуть із ним спілкуватися. Окрім цього, на похованні солдата військові поводилися доволі дивно. На похорон хлопця з військової частини надіслали автобус з солдатами та командиром. Усі вони чомусь були не в формі, а у «громадянці».

Родина солдата, який нібито випустив собі у голову автоматну чергу, звернулася до адвоката Сергія Дороша, який намагається з’ясувати всі обставини смерті парубка.

«В офіційних документах скрізь написано, що він скоїв самогубство. Але сенсу позбавляти себе життя в нього не було. Батько купив йому квартиру, він мав забезпечене світле майбутнє. Службова, медична та психологічні характеристики були позитивні. Слідчий, який вів цю справу, звільнився. Він подав документи, щоби провести посмертну психіатричну експертизу. Але її все ще не провели і коли вона відбудеться – невідомо», – розповів адвокат родини.

Тільки зараз у цій заплутаній справі призначили нову слідчу, проте вона ще не вивчила матеріали справи. Адвокат каже, що він не планує просто так відмовлятися від цієї історії, він буде й далі шукати правду.

Нагадаємо, близько 4 години ранку 27 січня в Дніпрі на території Південного машинобудівного заводу 20-річний нацгвардієць Артемій Рябчук відкрив вогонь з автоматичної зброї по варті військовослужбовців НГУ. В результаті загинули 5 людей, у тому числі жінка-працівниця заводу, ще 5 отримали поранення. Зловмисник зі зброєю та набоями зник.

Рябчуку повідомили про підозру за ст.115 (умисне вбивство), ст. 408 (дезертирство), ст. 410 (викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцями зброї та бойових припасів) ККУ.

28 січня Кіровський райсуд Дніпра обрав запобіжний захід Артемію Рябчуку – тримання під вартою у СІЗО №4 на 60 днів без права внесення застави. А командування військової частини Національної гвардії у Дніпрі, де 27 січня відбулося масове вбивство, звинуватили у низці серйозних злочинів.

За кілька днів після інциденту у Дніпрі, де нацгвардієць Рябчук розстріляв товаришів по службі, знайшли мертвим ще одного нацгвардійця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Анна Показати IP 3 Лютого 2022 06:31
По поводу Анатолия Зозули. У него была девушка! И военные с командиром которые приезжали на похорон, были в форме, а не в гражданском. Что за бред вообще?
к Анне до Анна Показати IP 3 Лютого 2022 21:16
Считает это очень важно ? и хотите сказать,что родители погибшего парня говорят ложь? Извините,а вы случайно не знакомы с "Оксаной"..? Почему то думается,что вы из одной компании.
істина Показати IP 3 Лютого 2022 12:10
Отак воно тепер і е в нашій славній Украіні.. батьки ростять своїх дітей ,віддають їх на службу краіни,довіряють, так сказати,державі.А там з цих молодих,здорових хлопців знущаються,калічать і навіть вбивають ,причому не агресор,а "свої" ж..Та які вони "свої" після такого?Вони гірші будь якого ворога ! І що саме вражаюче,що чомусь зовсім не чути,що хоч когось строго покарали за ці злочини.А значить вони будуть продовжуватись і надалі. І що саме вражаюче,що чомусь зовсім не чути,що хоч когось строго покарали за ці злочини..а значить вони будуть продовжуватись і надалі. То в якому суспільстві ми живемо,люди?! Та навіть вовчим не назвеш. Щиро співчуваю батькам.І хочу сказати, щоби не сумнівалися-У Бога ваги точні і рано чи піздно кожного причетного до злочину кара обовязково настигне.А ваш відійшов до Бога як мученик..
Оксана Показати IP 3 Лютого 2022 14:34
От я не розумію. Син сказав, що у військовій частині відбувається щось дивне. 2 дні не виходив на зв'язок, не відповідав на повідомлення. В батьків серце не йокнуло? Ніхто не подумав поїхати в частину, зв'язатись з командиром, з друзями? А тепер не вірять, що син міг вчинити самогубство, шукають винних. Я розумію, батькам хочеться в це вірити. Але не потрібно вже всіх під один щабель рівняти!
Лучанка Т до Оксана Показати IP 3 Лютого 2022 16:37
Оксана, у мене склалось враження, що Ви виправдовуєте все, що там відбувається. У Вас син теж в армії?
до лучанки до Лучанка Т Показати IP 3 Лютого 2022 20:52
дуже сумнівно ,що в Оксани син в арміі,інакше вона б так впевненно не говорила..причому як жінка. Чумусь здаеться,що вона(а може і він)мае якесь відношення до армійського керівництва,тому і хоче направити думку в тому руслі ,що батьки надумують про самогубство,і взагалі самі винні,бо могли б порятувати сина,звернувшись до керівництва,друзів..Ми вже всі знаемо як керівництво,друзі раптово "німіють" і нічого не знають в таких випадках.Якщо в тій частині твориться таке беззаконіе ,то не треба багато розуму щоб зрозуміти ,що чекатиме кожного хто привідкрие завісу.Не думаю ,що і "Оксана" цього не розуміе.
Оксана до до лучанки Показати IP 4 Лютого 2022 09:32
У вас склалось хибне враження. Я не маю жодного відношення ні до армії, ні, тим паче, до її керівництва. Син ще не служить, але обов'язково піде до армії. Служить брат. Без нарікань. Я не виправдовую знущання. Але зараз на солдата не можна суворо глянути! І у всьому всі винні. Тільки не батьки, не самі діти.
до Оксани Показати IP 3 Лютого 2022 20:39
А я от думаю ,що батьки таки не даремно сумніваються в самогубстві..Тільки глянути на фотографію цього хлопчини,то жаль бере..Згадайте які були на фотографіях з військової служби наші хлопці при Радянському Союзі-радістні,та браві.А тут сумний ,пригнічений і хоча молодий зовсім роками та такий знищений і видно що вже не мало переживший хлопчина.. Уявіть тільки ,як в такій армії ,де пануе дідовщина ,беспредел,де керівники не просто безвідповідальні і не слідкують за порядком,а ще й самі поощряють такі злочини ,як там може вижити нормальна людина. Зовсім не дивно ,що Артемій Рябчук не зміг такого витримати і постріляв своїх так і інших солдат,обідчиків-нелюдів в військовій формі.Інакше не можу їх назвати.Вони його просто довели до цього. Не дивуйтесь Оксана батькам і не дивіться на них так холодно критично збоку.Недай Боже ,вам побувати на їх місці аби їх зрозуміти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus