USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Заготовляють плазму та тромбоцитну масу: у Волинському центрі служби крові щодня здають кров до сотні людей

29 Листопада 2023 19:57
До сотні людей щодня здають кров у Волинському обласному центрі служби крові. Кров з негативним резус-фактором є дефіцитною.

Обласний центр служби крові заготовляє цільну кров, плазму та тромбоцитну масу й роздає компоненти крові у всі медзаклади Волині, розповів Суспільному керівник Юрій Кременець.

Лікарка Любов Максимюк каже: здавати кров можна з 18 років до 60-ти, якщо немає інфекційних та хронічних захворювань. Треба, щоб людина не хворіла гепатитом Б, С, туберкульозом, не мала онкозахворювань, судинно-серцеві захворювання та шлунково-кишкові захворювання, додає лікарка.
Читати ще: Лучанин 47 разів став донором крові для ЗСУ

«Під час забору крові в донорів беруть аналізи на інфекційні хвороби: СНІД, сифіліс і гепатити», – розповіла медична сестра Олена Левандовська. Якщо все добре, далі стандартна процедура – забір крові у донора 450 мл.
Студенту Олександру Мітіну – 20 років. Він здає кров на плазму вшосте. Каже, що спочатку було страшно, а зараз вже звик.

«Постійно потрібно кров для наших військових, тому я таким чином їх підтримую», – говорить хлопець.
Читати ще: Як стати донором крові: власний досвід. Репортаж з Волинського центру крові

Василь Бутрин має третю групу крові з негативним резус-фактором. Цього року вже вчетверте її здає. Каже, що коли є потреба у його крові, йому телефонують, а він завжди приходить.
Усім медзакладам області кров з обласного центру крові надають безплатно. Перевага надається лікарням, де перебувають військові, наголошує Юрій Кременець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus