USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Загроза з боку Білорусі: у ЗСУ назвали передумови нового наступу

31 Жовтня 2022 14:09
Про можливість повторного наступу на Україну з боку Білорусі можна буде говорити у разі посилення угруповання військ до 50-70 тисяч військових. Наразі на території Білорусі немає такої кількості солдатів.

Про це заявив 31 жовтня помічник командувача Об’єднаних сил Збройних сил України Євгеній Силкін в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

«Ми будемо впевнені, що Росія почне новий наступ з півночі, коли на території Білорусі з’явиться достатня кількість ворожих військ. Тоді ми зможемо говорити, що вони готові до нового наступу», – сказав він.

Із території РФ до Білорусі заїхало близько 4 тис. військовослужбовців, тож цього не достатньо для наступу. Водночас фіксують, що полігони готуються приймати нових військових. Кожен полігон готовий прийняти до 5 тисяч солдатів.

Читати ще: Небезпека наступу з Білорусі може зрости після втрати росіянами Херсону, – Буданов

За підрахунками ЗСУ, в угрупуванні для можливого наступу має бути близько 20 тис. російських військових, решта – білоруси.

20 жовтня у Генштабі Збройних сил України заявили, що ймовірність спроби наступу з території Білорусі зростає, але його напрямок може бути змінений на захід білоруського кордону для «перерізання» логістики постачання зброї.

Того ж дня «Радіо Свобода» опублікувало супутникові знімки та свідчення очевидців, які говорять про те, що на військовий аеродром у Зябрівці під Гомелем прибувають російські війська та будуються піщані насипи.

Читати ще: З Росії до Білорусі перекидають військові підрозділи: серед них є чимало кадирівців

Американський Інститут вивченні війни (ISW) переконаний, що ризик такої атаки противника на північ України залишається низьким, попри попередження українського командування.

Росія намагається в пряму залучити Білорусь до війни проти України. В українській розвідці бачать заходи щодо цього. Ситуація залежатиме від подій на фронті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
127 Показати IP 31 Жовтня 2022 14:16
А пункти пропуску з білоруссю ще ж працюють?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus