USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Загрози техногенної катастрофи в Луцьку немає, - каже Шиба

17 Червня 2009 19:13
Луцький градоначальник Богдан Шиба запевняє, що загрози відключення від газопостачання обласного центру – немає. Про це пан Шиба розповів у коментарі «Волинським Новинам».
 
Стосовно можливого відключення «Луцьктеплоенерго» від газу, то, за словами пана Шиби, «нібито реальна така загроза є, але існує рішення суду про заборону відключення будь-кого, і «Луцьктеплоенерго» в тому числі».
 
Градоначальник підтвердив інформацію голови правління ВАТ «Волиньгаз» Мирослава Короті про зниження тиску газу на ГРС біля Луцька удвічі. За словами пана Шиби, «Львівтрансгаз» знижує тиск «до мінімуму, щоб не було перебору газу»
 
Однак, запевняє очільник муніципалітету, зниження тиску газу до критичної межі – малоймовірне.
 
«Якби я бачив загрозу техногенної катастрофи чи можливої аварії, то я би вживав, звичайно, заходів. Але якщо хтось десь, навіть з високих чиновників чи посадовців? хоче гратися, незважаючи на ухвалу суду, то хай пограється. Як я можу передбачити, що хтось може в порушення рішення суду вчинити кримінальний злочин?» – зазначив Богдан Шиба.
 
Щоправда, в разі таки відключення Луцька від газопостачання «буде відкрито кримінальну справу і всі винні будуть притягнуті до кримінальної відповідальності», – переконує міський голова.
 
Довідково:
 
У Луцьку через заборгованість підприємств ТКЕ за спожитий газ існує загроза залишити без газопостачання все місто, – каже голова правління ВАТ «Волиньгаз» Мирослав Коротя.
 
Нагадаємо, що ДК «Газ України» «Нафтогазу України» доручила Держінспекції з енергозбереження та обл- і міськгазам відключити від газопостачання підприємства теплокомуненерго, яким через значну заборгованість не виділені планові ресурси природного газу. Серед підприємств ТКЕ, яким не виділені планові ресурси природного газу і яких, відповідно, доручено відключити від газопостачання, – ТзОВ «Енергетична компанія «Луцьктеплоенерго». Хоча, стверджують у «Волиньгазі», «Луцьктепло» також не платить, і їх про ймовірне відключення теж уже попереджали.
 
Однак коментуючи власне сьогоднішнє доручення, голова правління ВАТ «Волиньгаз» Мирослав Коротя сказав, що газовики не можуть порушити рішення суду і відключити «Луцьктеплоенерго». Проте вони будуть змушені це зробити, якщо безлімітне споживання газу «Луцьктеплоенерго» стане приводом до надзвичайної ситуації чи зупинки газорозподільної системи.
 
За словами пана Короті, сьогодні, 17 червня, «Львівтрансгаз» на ГРС біля Луцька удвічі знизив  тиск газу, порівняно із необхідним. Отож, через безлімітне споживання газу енергетичною компанією «Луцьктеплоенерго» страждають луцькі підприємства.
 
Якщо ж тиск впаде ще хоч трохи, то їх відключать від газопостачання взагалі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus