USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Загиблому 23-річному воїну з Волині просять присвоїти звання «Герой України»

12 Березня 2024 07:17
Загиблому військовому Олександру Морозу з Волині просять присвоїти Героя України посмертно. Волинянин загинув 9 вересня 2023 року під час вогневого ураження позицій в селі П’ятихатки Василівського району Запорізької області.

Петицію зареєструвала на сайті Президента 6 березня Євгенія Філоненко.

Олександр Мороз народився 21 серпня 2000 року у селі Звірів Ківерцівського району. Після закінчення школи вступив до ДПТНЗ «Луцьке вище професійне училище», де здобув повну загальну середню освіту та опанував професію «Верстатник широкого профілю».

Відразу після початку повномасштабного вторгнення добровільно прийшов до центру комплектування і соціальної підтримки військовослужбовців. 1 березня 2022 року був призваний до лав ЗСУ, залишивши вдома маленького синочка, дружину, маму і всю родину.
Попри неодноразові контузії продовжував боротьбу з ворогом, захищаючи кордони держави на Донецькому і Запорізькому напрямках.

«Олександр був дуже гарною людиною: спокійний, працьовитий, мужній, добрий, веселий, відповідальний... Найкращим батьком, чоловіком, сином, братом, другом ,побратимом...Таких як він більше немає. Нам дуже його не вистачає.

Зі слів побратимів, з ним не страшно було йти в бій. Це була надійна людина, яка ніколи не підводила.

Олександр із честю та гідністю виконав свій обов’язок громадянина України, патріота, щодо захисту своєї держави. Та до останнього подиху залишився вірним своїм побратимам, своєму народу та своїй Батьківщині.

Повернути Олександра неможливо, але родина сподівається на гідне вшанування його пам’яті. Ми пишаємся його незламністю, патріотизмом, вважаємо, що Мороз Олександр Сергійович заслуговує на найвищу державну нагороду Герой України (посмертно)», – йдеться у тексті петиції.

Для розгляду петиції необхідно зібрати 25 тисяч підписів. Підтримати петицію можна за посиланням.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus