USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Загиблий на полюванні волинянин – браконьєр

5 Жовтня 2010 08:24
Житель села Плоске Шацького району Волині Петро П., який загинув на полюванні у неділю, 3 жовтня, брав участь у незаконній облаві на крупного копитного звіра.

Про це повідомили у прес-службі Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Нагадаємо, у неділю, 3 жовтня під час полювання 29-річний ковельчанин двічі вистрілив із мисливської гладкоствольної рушниці «Спортінг» 20-го калібру і з власної необережності смертельно поранив товариша по полюванню.

«Трагедія сталася між 8 і 9 годинами ранку неподалік с. Плоске, Група озброєних людей прочісувала лозняки на околиці села. Судячи з набоїв, вони полювали не на пернату дичину. Йшла браконьєрська загінка на крупного копитного звіра», - – повідомив начальник служби державної охорони Шацького національного природного парку Володимир Солов’янчик..

«Вочевидь, у якусь мить, коли замаячіла постать, номерник прийняв її за козулю чи лося і натис на спусковий гачок. Стріляв картеччю, двічі. Перший постріл прийшовся у руку, другий заряд влучив у груди. Рвана десять на десять сантиметрів рана виявилася смертельною», - розповів лісівник.
.
Сорокавосьмирічний житель с. Плоске був мисливцем зі стажем, мав мисливський квиток, у 1997 році пройшов державну перереєстрацію.

«Трагедії можна було б уникнути, якби мисливці дотримувались правил полювання, техніки безпеки та Закону», – висловлюючи співчуття сім’ї загиблого, сказав заступник начальника відділу мисливського господарства та охорони і захисту лісів Руслан Люшук.

Люшук додав, що учасники трагічного полювання неодноразово отримували попередження від єгерської служби про недопустимість протиправних дій і навіть притягалися до адміністративної відповідальності за порушення правил полювання. «Але висновків не зробили, як наслідок – трагедія», - сказав лісівник.

Одразу на місце пригоди прибули правоохоронці. Фатальний постріл зробив ковельчанин Олександр К., з яким державна служба охорони Шацького національного природного парку стикалася й раніше, навіть робила подання про його притягнення до відповідальності за порушення правил полювання, але тоді суд його виправдав. Разом із ним полювали ще два жителі Шацька.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus