USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.70 9.85

Загинула кобила: волинянин судиться з обленерго

25 Квітня 2023 19:59
Селянин захотів стягнути з «Волиньобленерго» гроші за матеріальну та моральну шкоду. Чоловік із колишнього Локачинського району взявся навіть судитися. Мовляв, їхав на підводі, зненацька впав електричний провід і вбив його кобилу. Сталося це в селі Холопичі.

У суді чоловік розповідав, що у «Волиньобленерго» відмовилися відшкодовувати повну вартість загиблої тварини, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Нещодавно в суді допитували свідка подій у Холопичах – сусіда позивача. Він один із тих, хто допомагав Юрію Ковальчуку вантажити загиблу кобилу. Виявляється, у тварини було перерізане горло. Це перше, що помітили енергетики, коли приїхали на місце.

«Працівники обленерго підтвердили, що вони приїхали, побачили кобилу, кров і перерізане горло. І надали фото», – звернув увагу суддя Луцького міськрайонного суду Віталій Ковтуненко.

Сам позивач у цій історії спочатку навіть словом не обмовився про те, що кобилі перерізали горло. Взявся жалітися: обленерго відмовило йому компенсувати повну вартість тварини – 25 тисяч гривень.

«Кінь впав. Я зліз із підводи. Підійшовши до коня, я побачив, що він віддавав останній подих. Я побачив дріт, який лежав на коневі, почав другого коня випрягати», – зазначив Юрій Ковальчук.

Хто і коли приставив ніж до горла коня, розказав свідок Петро Мажула: «Коли перевертали кобилу, то почала носом текти кров. Колега Юри сказав перерізати горло, щоби витекла кров».

У відзиві «Волиньобленерго» з посиланням на інформацію від ветлікарні в Локачах зазначено, що Юрій Ковальчук звернувся до ветеринарної клініки через два тижні після смерті кобили. Хотів отримати заключення про те, що тварина загинула від ураження електричним струмом. Проте інформацію про місце захоронення кобили чоловік не надав.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Влад Показати IP 26 Квітня 2023 12:01
Хм, дуже цікава історія, справжній детектив. Думаю дійсно можна було б визначити причину смерті кобили - чи є характерні розриви мʼязів які бувають при сильних скороченнях викликаних струмом. Але так як кобила вже в сирій землі, то навряд чи хтось буде це робити -- екзгумацію кобили, як мені видається, небагато охочих буде проводити. Енівей дякую за цікавий матеріал! :)
Життя Показати IP 26 Квітня 2023 16:25
За кобилу зрозуміло, горло перерізали, щоб кров збігла поки ще тіло не захололо. Тоді тушку ще можна здати заготівельникам. Від енергетиків я думаю мали б почути, в першу чергу, чи бачили вони там струмопровід, і в якому він був стані. Історія мабуть закінчиться тим, що з чоловіка дурня зроблять, ще й судові витрати заплатить. Недопрацювання служб, які мали б правильно і вчасно задокументувати подію. Те що людина самостійно звернулась до суду, підтверджує той факт, що відповідні служби самоусунулись.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus