USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Загинув поляк, ще 6 осіб постраждало: на Волині судили винуватця масштабної ДТП

7 Серпня 2022 19:24
Волинянин, через якого у ДТП загинув громадянин Польщі та постраждало шестеро людей, отримав умовне покарання.

Про це йдеться у вироку Ковельського міськрайонного суду Волинської області.

Аварія сталася 19 червня 2019 року на трасі сполученням «Київ-Ковель-Ягодин». Волинянин автомобілем «Fiat Ducato» рухався у напрямку з селища Маневичі до Ковеля. Поблизу села Уховець чоловік намагався обігнати вантажівку з напівпречепом, але зіткнувся з автомобілем Citroen, що рухався назустріч. Від удару легковик злетів у кювет.

Від отриманих травм водій Citroen, 67-річний громадянин Республіки Польща, загинув на місці. Тілесні ушкодження отримала також його 68-річна дружина.
Крім того, постраждали водій автомобіля «Fiat Ducato» та четверо пасажирів, серед яких – троє дітей віком 16, 14 та 6 років.
У суді винуватець ДТП розповів, що віз сина та сусідів на відпочинок на озеро. Намагаючись обігнати вантажівку, як переконує чоловік, він був впевнений, що встигне завершити маневр. Але, побачивши, що водій Citroen почав екстрено гальмувати, обвинувачений почав притискатися до вантажівки Volvo, щоб звільнити смугу. Проте, на жаль, зіткнення відбулося.

Водій зазначив, що внаслідок аварії йому затисло ноги, тож самотужки вибратися він не міг. Крім того, через травму ноги, отриману під час ДТП, він отримав ІІІ групи інвалідності. Як додав, усі свої заощадження витратив на лікування постраждалих, які були в салоні його авто в момент аварії.

Дружина загиблого поляка у суді розповіла, що разом із чоловіком приїхала в Україну, аби відвідати родичів. Проте дорогою до Києва потрапили у ДТП, в якій загинув її чоловік, а вона отримала тілесні ушкодження. Постраждала наполягала на стягненні з винуватця аварії 3,5 мільйона гривень компенсації, проте просила не позбавляти його волі.

Взявши до уваги всі обставини справи, суд визнав волинянина винним та призначив йому чотири роки позбавлення волі. Проте замінив основне покарання на три роки іспитового строку. Крім того, волинянина на три роки позбавили водійських прав.

Цивільний позов дружини загиблого поляка суд задовольнив частково, зобов’язавши волинянина заплатити 250 тисяч гривень компенсації.

Мар'яна ТАРАСЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus