USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Заяви АТОвців на отримання землі реєструють з порушеннями

31 Серпня 2017 23:28
На черговому круглому столі чиновники звітували про високі показники у роботі щодо виділення земельних ділянок учасникам АТО та сім’ям загиблих. Втім, як виявилося, в реальності ситуація виглядає зовсім по-іншому. Зокрема, чиновники порушують законодавство й не реєструють вчасно заяви, видають безпідставні відмови, або ж виділяють земельні ділянки, які не придатні для будівництва.

Круглий стіл за участю представників влади та учасників АТО відбувся 31 серпня в овальній залі обласної ради.

Вчергове чиновники намагались відбілити свою діяльність щодо неефективного використання земельних ділянок та заговорити проблеми із виділенням земельних ділянок учасникам АТО та сім’ям загиблих.

Зокрема, перший заступник начальника Головного управління Держгеокадастру у Волинській області Анатолій Поляков запевнив, що кричущих фактів про якісь порушення чи проблеми в області немає.

«За станом на 30 серпня по Волині заяв від учасників АТО та сімей загиблих бійців надійшло 9506. Зокрема - 4218 заяв у Держгеокадастр. Із них розглянуто та прийнято заяв 7635. Учасникам АТО надано 7635 дозволів на ділянки, 4409 вже подані на затвердження та передані у власність. Також сформовані масиви гарантовано вільних земель, а це 7332 гектара», - відзвітував Поляков.
Та за цими цифрами - сотні відмов та ігнорування законодавства, зауважує голова ГС «Спілки воїнів АТО Волині» Олександр Серватович.

«Тут виступили, як у Радянському Союзі, що все класно, АТОвцям виділили безліч ділянок. Але я назву Вам прості приклади: людина писала в квітні заяву, а зареєстрували її лише в червні – через два місяці. Хоча законодавство дає максимальний строк в один місяць. Також є випадки, коли членам нашої спілки давали безпідставно відмови. І це нормально?! Це зухвала брехня і статистика.», - наголосив Олександр Серватович.
Очільник Камінь-Каширської РДА додав, що і в їхньому районі від Держгеокадастру надходили незрозумілі відмови.

А учасник АТО з Рожищанського району Валерій сказав, що коли й дають дозволи, то на такі ділянки, що люди змушені відмовлятися від них.

«Вони спеціально дають земельні ділянки такі, що вони нікому непотрібні й люди змушені відмовлятися, бо ж прийшовши на місце бачать болото із жабами. У нас таких 62 заяви по будівництву, але на виділених земельних ділянках технічно неможливо побудуватися. Також були випадки, коли пропадали наші заяви, клопотання, ми до голови Держгеокадастру Василенка ледь не щодня ходили», - розповів про ситуацію Валерій.
Зауважимо, попри те, що на отримання земельних ділянок волинські АТОвці отримують відмови, їх дають львів’янам.

Варто відзначити й те, що очільника Держгеокадастру Волинської області Василенка АТОвці звинувачують у дерибані землі і ця ситуація, схоже, влаштовує голову ОДА Володимира Гунчика.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
777 Показати IP 1 Вересня 2017 07:37
Полякова на нары!!!!!
Ангел до 777 Показати IP 1 Вересня 2017 11:32
Ти це зробиш?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus