USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Гунчик задоволений роботою Василенка попри «дерибан» землі та зловживання

29 Березня 2017 16:41
Голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик не має зауважень до роботи керівника Головного управління Держгеокадастру у Волинській області Василя Василенка.

Так, незважаючи на чисельні порушення й вимогу звільнення Василенка Гунчик вважає його цінним кадром.

Про це стало відомо під час судового засідання у Волинському окружному адміністративному суді 29 березня.

Нагадаємо, під час сесії 2 лютого обранці Волинської облради підтримали звернення до міністра агрополітики Тараса Кутового із пропозицією звільнити з займаної посади очільника Держгеокадастру Волинської області Василя Василенка. Його звинувачують у «дерибані» земельних ділянок (в тому числі – з покладами бурштину), лобіюванні інтересів сторонніх фірм та непрозорих кадрових призначеннях.
У відповідь посадовець подав адміністративний позов до Волинської обласної ради з вимогою скасувати це рішення.

У підтримку Василенка сторона захисту використала листа від Володимира Гунчика, у якому голова ОДА дає позитивну оцінку роботі керівника Держгеокадастру, оскільки «його повноваження виконуються на належному рівні».
Під належним виконанням обов’язків, очевидно, маються на увазі зловживання службовим становищем при лобіюванні інтересів львівської фірми ТзОВ «Західземпроект», яка займається землевпорядними та землеоціночними роботами, і за свої послуги бере в 4 рази більше, ніж аналогічні волинські фірми, та роздачі земель, які належать КП «Волиньприродресурсу», для ведення особистого сільського господарства.

Так, за участю Василенка в 2013 році на території Журавичівської сільської ради були надані 154 га земель громадянам для ведення особистого селянського господарства, які в подальшому продали фірмам, власником яких є іноземка, що суперечить законодавству.

Вже 2016 року Василенко вирішив повторити оборудку, сприявши оформленню «липових» заяв на отримання селянами 44 гектарів землі. Як з’ясувало тоді Інформаційне агентство Волинські Новини, людям заплатили, аби вони написали заяви. А за декого заяви писали самі ділки. Лише завдяки розголосу в ЗМІ та активній позиції сільської голови Алли Гонтар, крадіжці землі вдалось запобігти: 21 жовтня 2016 року за фактом зловживання владою та службовим становищем представниками Держгеокадастру в області відкрили кримінальне провадження.

По тій же схемі з успіхом отримували землю і в Володимир-Волинському, Маневицькому районах та поблизу Світязя.

Зважаючи на всі обставини, суд повністю відмовив Василю Василенку у вимогах скасувати рішення облради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Придурки то є придур Показати IP 29 Березня 2017 17:02
Вже має гроші на дорогих адвокатів. Да, гектари не пройшли мімо. Гунчику за такі листи - в нормальній країні вже би вліпили статтю за корупцію. Що це за запит - оцінити роботу? Таких запитів не може бути в природі, такої відповіді немає права ода давати.
Андрій Показати IP 29 Березня 2017 19:49
Що це за новий "оцінщик" ?Таке враження,що Гунчик чогось накурився...Пора щоб роботу як одного так і другого по належному оцінили правоохоронні органи.
ода Показати IP 29 Березня 2017 21:39
Гунчик понабирав бездарів в начальники управлінь, вони продовжують валити Волинську область, як можна не бачети очквидного? Чому у нього на посадах бездарі! У нас вже немає ні інфраструктури ні економіки, бо керують недолугі активісти з майдану! В нього під носом є молоді, перспективні спеціалісти з економічними освітами, які проявили себе в роботі під його керівництвом раніше! Вони повинні керувати областю!
Знатоки слідства Показати IP 29 Березня 2017 22:25
Той, хто написав "землі належать КП «Волиньприродресурсу», то дійсно обкурився. Хто передавав якісь землі КП «Волиньприродресурс»? А ніхто! І немає жодного передбаченого законодавством рішення щодо такої передачі. Інша справа, що є бажання, точніше - нестерпне бажання хапнути земельки та ще з камінцями бурштину. Але то вже інше кримінальне провадження, яке невдовзі "ощасливить" декого...
ггг Показати IP 29 Березня 2017 22:27
3 стилістичні, 3 граматичні, 6 пунктуаційних помилок... Це все в п'яти реченнях, не рахуючи "нік-нейму"... Шкода, що в ОДА ще існують люди, яким невідомі правила українського правопису. Краще б ви себе і далі проявляли "там де і раніше"... "Спеціаліст" ви наш "грамотний".
ода Показати IP 30 Березня 2017 09:31
Гунчик ні до кого зауважень не має ні до Василенка -бо там мільярди на землі крадуться незаконними схемами ні до Кватирка -бо там десятки мільярдів ні лісі і це вже кожен в кожному селі чи районі бухарь останній знає ні до Новохатського -бо він як головний еколог повинен був реагувати на всі ці порушення як головний еколог а він сидить і очі закриває -от така то команда профффесіоналів. Яник віддихає)))))
777 Показати IP 30 Березня 2017 20:01
Той Гунчик такий невибагливий, хоч в кутку вішай.
124 Показати IP 31 Березня 2017 18:45
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus