USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Захотіла, щоб переписала хату»: 92-річна волинянка потерпає від знущань дочки. Відео

11 Липня 2022 07:00
92-річна мешканка села Піддубці до жаху боїться власної доньки. Бабуся запевняє: над нею знущається її дитина. А після того, як довгожителька подарувала хату онучці від другої дочки, яка доглядає за нею, сестри стали заклятими ворогами.

Суперечки з батьківського обійстя перекочували в судові зали, де одна дочка відсуджує хату, в якій живе старенька, а друга – засуджує свою сестру за знущання над матір’ю, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Галина Літвінчук усе своє життя мешкає в будинку, що в селі Піддубці Луцького району. Тут господарювала з нині покійним чоловіком і тут виховувала своїх трьох дітей.

Каже, що нині над нею знущається її найменша донька.

«Із чоловіком жила. А як чоловік помер, то вже вони захотіли, щоб хату переписала. Я сказала, що не буду переписувати, що як вмру, то їм зостанеться… Били», – розповідає Галина Літвінчук.

Нині жінка проживає сама. Відвідини меншої доньки для неї завжди перетворюються на жахіття.

«Ой, Боже-Боже, як вона мене б’є. Я сяду їсти, а вона буде йти і плювати, де я їм», – говорить старенька.

Після такого ставлення бабуся вирішила переписати будинок та присадибну ділянку на онуку від старшої дочки Жанну, яка доглядає її.
Старша дочка мешкає неподалік і часто навідується до матері. Неодноразово вона бачила, як її сестра знущається над мамою.

«Вона постійно свариться зі мною за цю хату. Каже, щоб я забрала матір до себе, щоб їм була хата… Постійно маму ображає. Я дивилася на все те і мені стало шкода маму. Я її приймала. Всі сусіди знають, що в мене мама була цілу зиму. Але як тільки прийшла весна, мама захотіла додому», – зазначає старша дочка старенької Олена Голюк.

Додає: коли сестра дізналася, що матір переписала будинок на онуку, приходила сваритися. Одного разу навіть зламала двері ломом, аби потрапити всередину хати.

Читати ще: 94-річна волинянка, яка пережила Другу світову: «Німці так не знущалися, як зараз Росія»

Поліція приїздить сюди на виклики регулярно, однак результатів немає.

«Якщо мама переписала хату на мою дочку, то, думаю, вона (сестра, – ВН) не має права заходити в хату. Коли ми викликаємо поліцію, вона приїздить і просить нас показати документи. Ми показуємо документи. Але коли приїжджає сестра і зламує замок, приїжджає поліція, заходить у хату і не питає в неї документів… Забирається і йде, навіть протокол не складає», – нарікає Олена Голюк.

На підтвердження того, як її сестра спілкується з матір’ю, коли та ховається від неї в зачиненій кімнаті, має вже не один аудіозапис.

«Я приходжу до мами, а вона плаче: «Стукала, виробляла мені тут, кричала». Я що роблю? Маму нагодувала, все прибрала і положила свої мобілку. Я тут недалечко живу. Приходжу через певний час. Сестра в той час тут була і все записало», – зазначає Олена Голюк.

Натомість сестра Оксана Вакулик не визнає, що це її голос на аудіозаписах. Переконує, що її спеціально виживали з хати.

«Мені не давали там жити. Робили все на зло. То тюлі поздирала, то свиню втравила, то моїх котів подушила», – говорить вона.

Жінка просила задовольнити суддю їх позов, оскільки, за її словами, в хаті зробила ремонт, встановила нові вікна і двері.

«Прошу відсудити те, що мені належить. Мої дві кімнати, город біля хати і, оскільки моя сестра така, забрати з інших кімнат мої вікна і батареї. Все повиймати. Отак їй зробити. Як вона мені на зло робить, так і їй треба робити», – зазначає в суді Оксана Вакулик.

Суддя частково задовольнила її позов і розпорядилася витребувати в онуки Жанни на користь Оксани Вакулик одну четверту житлового будинку.

Цього дня в суді розглядали дві справи, що стосуються цієї сім’ї. Одна – щодо майна, яке відсуджувала Оксана Вакулик, друга – щодо домашнього насильства, вчиненого нею над матір’ю.

У другій справі свідчила Олена Голюк. Суд присудив дочці за знущання над мамою штраф у розмірі 340 гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Адекват Показати IP 11 Липня 2022 09:07
Блін, суддя! Ти знаєш, що ти не адекват. Тобі, що запропонували ту чверть хати як винагороду?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus