USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Захворіти може кожен: в Україні невтішна ситуація із вакцинацією від кору

11 Серпня 2020 21:57
В Україні станом на початок липня тільки 37% дітей віком до одного року вакциновані від кору, паротиту й краснухи (КПК).

Про це повідомила пресслужба Центру громадського здоров’я МОЗ, пише "Радіо Свобода".

Згідно з повідомленням, серед дітей віком до шести років цей показник становить 41%.

«Такий відсоток охоплення щепленнями від кору в Україні є недостатнім, щоб до кінця року досягнути 95%. Згідно із рекомендаціями ВООЗ, якщо достатня кількість людей у країні є вакцинованими (понад 95%), розповсюдження вірусу припиниться. І навпаки, якщо у країні діти та дорослі залишаються невакцинованими, це може призвести до розповсюдження вірусу та нових випадків захворювання», – йдеться в повідомленні.

За даними ЦГЗ, цього року на кір в Україні захворіли 245 людей, із них 19 – діти віком до року.

Кір – це гостра інфекційна вірусна хвороба. Єдиним джерелом збудника інфекції є людина, яка захворіла. Сприйнятливість до кору надзвичайно висока. Захворіти можна у будь-якому віці. Збудник кору передається повітряно-краплинним шляхом: через вдихання з повітрям найдрібніших крапель слизу, що містять віруси. Вони потрапляють в повітря під час чхання, кашлю або розмови хворої на кір людини.

У МОЗ уже раніше висловлювали занепокоєння зниженням рівня вакцинації в Україні під час пандемії. До слова, минулоріч через низьке охоплення вакцинацією Україна увійшла до топ-5 країн, де зафіксовано найбільше випадків захворювання на кір.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus