USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

«Захистити себе та своє життя»: у Луцьку організували курси самооборони для населення. Фото

29 Червня 2022 19:47
В обласному центрі Волині для лучан організували курси самооборони, адже у час війни важливо вміти постояти за себе, близьких, а іноді навіть вберегти життя. Чимало учасників вже давно мріяли потрапити саме на такі заняття, тому дізнавшись про курси з соцмереж, одразу ж заповнили заявку на участь. Тренування проводять патрульні поліцейські, які й навчають основам самооборони.

Серед організаторів курсів самооборони Луцький міський молодіжний центр та Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», який надає екіпіровку для занять.

Луцький молодіжний центр розробив програму підготовки населення до надзвичайних ситуацій, до якої входить і курс самооборони для цивільного населення.
«Ми розпочали курси з домедичної підготовки, проводили військові вишколи, навчали інформаційній грамотності, основам поводження зі зброєю. Молодіжний центр виконує програму національно-патріотичного виховання, в якій є розділи про вишколи і усі ці напрями. Одним із напрямків є курси самооборони для цивільного населення. Зараз основам самооборони навчається двадцять людей, переважно це жінки», – розповів керівник Луцького міського молодіжного центру Юрій Семчук.
Людмила Завалій дізналася про курси з соціальних мереж, вона давно мріяла відвідувати такі заняття, а війна спонукала її нарешті записатися на курси самооборони.

«Моя дитина – пластун, і каже, що в школі немає найважливішого уроку – самозахисту. Такого уроку не було і в мене. Незважаючи на те, що мені 48 років, я вирішила прийти на ці курси, аби дізнатися, як себе захистити. Я вже відвідала сім занять і мені дуже подобається. Хочу ходити і далі, ми навіть просили організаторів продовжити заняття на платній основі», – зазначила Людмила Завалій.
Жінка каже, що тренери розповідають секрети самозахисту, вказуючи на больові точки, про які звичайна людина навіть не підозрює, а також пояснюють, як вирватися з рук зловмисника. Водночас вона наголошує, що для ефективності прийомів потрібно працювати над собою, зокрема над фізичною підготовкою.

Людмила Завалій зазначає, що інструктори закохані у свою справу, а це дуже важливо: «Вони навчають нас з такою жагою, що ми виходимо звідси в дуже класному настрої. Тренери постійно жартують, що додає позитивного ефекту тренуванням. Я дуже дякую організаторам за ці курси».
Анжеліка Арутюнян про курси самооборони дізналася випадково, просто гортаючи стрічку у Facebook: «Я давно хотіла піти на такі курси, адже важливо вміти захистити себе та своє життя. Я швидко подала заявку та чекала, коли мене відберуть. В мене яскраво виражене почуття справедливості, я завжди хочу допомогти. Тому в мене завжди виникає думка, як допомогти людині у складній ситуації. Та й себе також потрібно вміти захищати».
За сім занять Анжеліка навчилася багато прийомів, але вона каже, що цим потрібно займатися постійно, аби не просто не втрачати навички, а й вдосконалювати їх.

«Кожна вправа у будь-якому виді спорту має свою техніку виконання. Якщо ти добре завчиш техніку, ти зможеш якісно виконати ту чи іншу дію, наприклад, завдати правильного удару, ухилитися. Нам дали багато інформації, але потрібен час, щоб навчитися усе відпрацьовувати. Окрім того, ми працюємо над фізичною підготовкою, адже коли ти маєш силу, то й вправу виконати легше», – розповіла Анжеліка Арутюнян.
Розминку постійно проводить Юрій Семчук, наголошуючи, що вона є дуже важливою для хорошого тренування, адже розігріваючи тіло, людина краще готова до фізичних навнтажень. Попри навчання основам самооборони, серед яких прийоми бою, заняття відбуваються у невимушеній атмосфері, а самі тренери чимало жартують. Відзначимо, що після десяти занять учасники, які пройшли курси самооборони, отримають від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» сертифікати та подарункові набори.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus