USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Закінчилося вугілля: одна з найбільших ТЕС України зупинила роботу

5 Травня 2022 23:27
Запорізька теплова електростанція, яка є однією з найбільших в Україні, припинила працювати. Причина у нестачі вугілля.

Про це повідомив міський голова Енергодара Дмитро Орлов. Місто не може постачати вугілля через окупацію російських військових, передає 24 канал.

«На жаль, зупинка роботи – вимушений крок. На підприємстві закінчилося вугілля. І організувати його регулярні поставки немає можливості», – зазначив мер.

Постійні бойові дії на півдні країни, а також зруйновані мости та окремі ділянки залізниці суттєво ускладнюють логістику.

Міський голова Енергодара запевнив, що населення міста буде надалі отримувати комунальні послуги, попри зупинку роботи ТЕС. Мешканцям подаватимуть електроенергію, тепло та гаряче водопостачання. Щоправда, температура гарячої води може знизитися на кілька градусів.

Працівників Запорізької ТЕС тимчасово перевели на вимушений простій, доки не розв'яжеться проблема із вугіллям.

«Такий результат роботи «освободителей» в Енергодарі. Один з багатьох прикладів знищення і руйнування всього, до чого вони можуть дотягнутися», – наголосив Орлов.

Нагадаємо, що мер Енергодара виїхав у Запоріжжя і звідти керує містом. Він зробив це для того, щоб окупанти не перешкоджали ухваленню важливих рішень щодо функціонування комунальних установ життєзабезпечення міста. А керівникам Запорізької АЕС окупанти не дають змоги виїхати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus