USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

Закликав вірян до релігійної ненависті: СБУ викрила ще одного митрополита УПЦ МП

29 Лютого 2024 15:17
Служба безпеки зібрала докази протиправної діяльності керівника Сумської єпархії УПЦ (МП). Митрополит причетний до розпалювання міжконфесійної ненависті в Україні.

За даними слідства, клірик ображав релігійні почуття вірян інших конфесій під час своїх проповідей та у відеозаписах на своїх сторінках у соцмережах, повідомляє пресслужба СБУ.

Тим самим його дії формували передумови до міжконфесійної ворожнечі в нашій державі.

Ініційована Службою безпеки експертиза підтвердила факти протиправних дій фігуранта.

На підставі отриманих доказів йому повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 161 Кримінального кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їх релігійних переконань).

Читати ще: Комуністи в рясах: за пропаганду «совка» судитимуть двох священників УПЦ МП із Закарпаття

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Сумській області спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Правоохоронці не називають ім'я клірика, але за даними з відкритих джерел, цю єпархію очолює 56-річний єпископ Сумський і Охтирський Євлогій, у миру - Євген Гутченко, пише Українська правда.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
1234 Показати IP 29 Лютого 2024 15:44
так мобілізуйте його... чого ж ви...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus