USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Закон про амністію набув чинності

17 Лютого 2014 08:37
В Україні сьогодні набуває чинності Закон України "Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання за участь у подіях, які мали місце під час проведення мирних зібрань”, - інформує ictv.ua.

Як відомо, 29 січня Верховна Рада України підтримала законопроект регіонала Юрія Мірошніченка "про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань".

Згідно з законпроектом мітингувальники мали звільнити адміністративні будівлі в Україні протягом 15 днів. Своєю чергою, учасники протестів звільняються від кримінального переслідування. При цьому амністія не поширюється на осіб, що вчинили тяжкі злочини, наприклад, побиття журналістів.

Вчора генеральний прокурор Віктор Пшонка повідомив, що отримав повідомлення від МВС, СБУ, місцевих органів влади про фактичне виконання умов, передбачених згаданим законом України і офіційно заявив, що перешкод для введення в дію закону немає.

Як зазначено на сайті ГПУ, Закон вводиться в дію з 17 лютого 2014 року і передбачає звільнення від кримінальної відповідальності та покарання осіб, які вчинили в період 27 грудня 2013 року по 2 лютого 2014 року злочини, передбачені статтею 1 цього Закону, закриття відповідних кримінальних проваджень, а також звільнення від адміністративної відповідальності осіб, до яких застосовано адміністративний арешт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus