USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Турчинов не підписав закон про амністію сепаратистів

10 Листопада 2014 09:09
Голова Верховної Ради Олександр Турчинов не підписав закон про амністію сепаратистів через невиконання терористами взятих на себе зобов'язань.

Про це він сказав в ефірі телеканалу “Україна”, - повідомляє Еспресо.TV.

“Закон про амністію (для терористів Донбасу) був проголосований, але жодних передумов, після яких повинна наступати амністія, ні терористи, ні російські військові не збирались виконувати. Тому я навіть не підписав цей закон і не надіслав його до Адміністрації президента”, — сказав Турчинов.

Нагадаємо, документ, запропонований Президентом України Петром Порошенком, Верховна Рада у закритому режимі ухвалила 16 вересня. Зокрема, він передбачає звільнення від кримінальної та адміністративної відповідальності деякого зі збройних формувань за певних умов.

Так, закон про амінстію звільняє від відповідальності сепаратистів, які скоїли злочини на території Донбасу. А українські військові під його дію не підпадають.

Раніше Президент України Петро Порошенко запропонував РНБО і парламенту скасувати закон про особливе самоврядування на Донбасі. Рішення щодо скасування закону про особливий режим самоврядування на Донбасі ухвалюватиме новий склад Верховної Ради.

ЧИТАТИ ЩЕ: СТАТУС ДОНБАСУ ВИЗНАЧИТЬ НОВИЙ СКЛАД ВР
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus