USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Закон про люстрацію не діє: Луцьком керують колишні комуністи

3 Жовтня 2015 08:00
Про 24 роки саботажу та про те, якими є роки незалежності України з огляду на те, хто при владі, написала «Волинська правда».

Головним героєм матеріалу видання зробило Луцького міського голову Миколу Романюк,

який попри те, що з 1983-го по 1991 рік «трудився» на комсомольській та партійній роботі і повинен бути нині, згідно з законом України «Про люстрацію» від 16 вересня 2014 року, люстрований, продовжує керувати містом.

Очевидно, на свій захист, припускає автор видання, чинний мер публічно заявляє, що «люстрації не варто боятися, тим паче у випадку, якщо керівник був на місці, відповідально виконував обов’язки, не ставав заручником корупційних схем, мав мужність говорити людям правду і бути з людьми».

Воодночас очільник міста запевняє, що люстрацію потрібно провести, щоб посадовці отримали шанс очиститися, могли спокійно жити на цій землі, дивитися в очі всьому нашому співтовариству» тощо.

Ці слова наявний міський голова сказав в інтерв’ю одному з волинських інтернет-видань у березні 2014 року.

Відтак, зі слів автора матеріалу, склалася ситуація, коли вчорашні комуністичні і комсомольські чиновники, яким є і Микола Романюк, лише через те, що мали доступ до державного майна, за станом на сьогодні, «нажили» неабиякий капітал і потирають руки. Вони то йдуть у бізнес, то повертаються у владу, бо впевнені: ніхто не спитає їх ні про корупцію, ні про дерибан землі і майна, ні про відкати під час проведення тендерів чи держзакупівель.

Революція гідності, що сколихнула українське суспільство, вселила в людей маленьку надію на те, що вже тепер, нарешті, люстрацію таки вдасться провести.

Наразі, пише автор, Майдан делегував журналіста Єгора Соболєва у владу, аби він каталізував процеси очищення у найвищих ешелонах. Однак усі його потуги що далі, то більше розбиваються об бетонний мур тихого саботажу чиновників.

Згідно з останніми даними, від початку дії закону про люстрацію в Україні звільнили тільки 760 чиновників. Ще 80 тисяч нині проходять відповідну перевірку відповідно до закону «Про очищення влади». Про це 19 вересня 2015 року повідомила під час брифінгу перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова.

«За станом на сьогодні, до реєстру осіб, до яких застосовані положення закону «Про очищення влади», внесено 760 осіб, і близько 80 тисяч діючих чиновників перебувають у процесі перевірки. А також стосовно 45 тисяч претендентів на зайняття посад також проводиться аналіз документів і перевірка цих осіб», – уточнила Севостьянова.

Виникає запитання: чому ж у колишній Чехословаччині, утричі меншій за населенням від сьогоднішньої України, люстрації було піддано 140 тисяч осіб, а в Україні за півтора роки після Майдану і за рік після введення в дію закону «Про очищення влади» відсторонено від влади тільки 760 (!) осіб, а 80 тисяч чиновників досі шукають (і знаходять) безліч різних приводів, щоб втриматися біля владного корита.

Коли щойно обраний наприкінці травня 2014 року Президент Петро Порошенко призначав генпрокурором Віталія Ярему, він процитував автора «сінгапурського дива» Лі Куан Ю: «Почніть з того, що посадіть трьох своїх друзів. Ви точно знаєте за що, вони знають за що, і народ вам повірить». Слухаючи це, пересічні українці полегшено зітхнули: «Нарешті!» Вони тоді ще вірили, що в керівництва держави є політична воля, аби почати війну з корупцією і провести повномасштабну люстрацію.

Як показали подальші події, насправді це зовсім не так. Той же Віталій Ярема, коли журналіст «Української правди» Сергій Лещенко запитав його, чи знайшов уже той трьох друзів, яких йому Президент наказав посадити, відповів: «Це ж був жарт з боку Президента. Але в кожному жарті є доля якоїсь правди».

Різниця між Порошенком і Лі Куан Ю, продовжує автор, у тому, що останній не тільки говорив, але й робив. У 1960 році в Сінгапурі ухвалили закон, який дозволяв вважати доказом хабара те, що обвинувачений жив не за статками або володів об`єктами власності, які він не міг придбати на свої доходи. Сюди ж стали відносити будь-яку винагороду, отриману чиновником від особи, що шукала з ним зв`язків для вирішення певних питань. У суді службовець повинен переконати суд, що винагороду не було отримано в рамках корупційної схеми. У разі, якщо провину чиновника довели, його майно конфісковують, чиновник платить величезний штраф, сідає на значний термін у в`язницю. При цьому його родина вважається зганьбленою, і ніхто з членів сім’ї хорошу роботу в Сінгапурі знайти не зможе.

Очевидно, саме сінгапурський варіант закону про боротьбу з корупцією мав на увазі мер Луцька Микола Романюк, коли заявляв, що особисто він люстрації не боїться. «Декларація про доходи опублікована, я нічого ніколи й ніде не ховав і ховати не збираюся, щоб спокійно дивитися людям в очі», – нагадаємо його слова.

Але ж люстрація у нашому розумінні, пише автор, це дещо ширше, ніж боротьба з корупцією. До речі, Янукович теж говорив, що бореться з цим негативним явищем, навіть багатьох чиновників посадив. Тільки робилося це за принципом, далеким від справедливості: «Друзям – все. Ворогам – закон».

Вибіркове правосуддя, проти якого так боролася опозиція в часи Януковича, розцвіло сьогодні ще більшим цвітом. Депутата Ігоря Мосійчука від Радикальної партії Ляшка Генпрокурор Віктор Шокін затримує за недоведеними поки що звинуваченнями прямо в сесійній залі парламенту, а до того подання на притягнення до кримінальної відповідальності на вірного слугу і натхненника режиму Януковича Сергія Клюєва чомусь спрямували спочатку на розгляд у регламентний комітет, давши можливість нинішньому депутату від «Опозиційного блоку» спокійно втекти із країни.

Суспільство справедливо запитує: «Якщо ви садите сьогоднішнього опозиціонера Ігоря Мосійчука, одного з авторів закону «Про очищення влади» «свободівця» Юрія Сиротюка, то скількох вбивць Героїв Небесної сотні ви посадили, скільки вчорашніх «регіоналів» сьогодні за ґратами?» Бо ми хочемо, щоб закон був один для всіх: і для лікаря-хабарника, і для прокурора в діамантах, і для митника, який кришує контрабанду, і для судді – душителя свободи, і для депутата-сепаратиста, і для всіх державних чиновників, які беруть відкати з тендерів або продають за великі гроші керівні посади нижчого рівня. А для цього насамперед треба було відсторонити від влади всіх керівників КПРС-ВЛКСМ часів Радянського Союзу.

Рік тому, 16 вересня 2014-го, Верховна Рада під тиском громадськості 231 голосом «за» таки ухвалила Закон України «Про очищення влади», а після підписання його Президентом закон із 16 жовтня набув чинності. Але (о, диво!) з остаточної редакції чомусь зник пункт про автоматичне відсторонення від влади осіб, які до 19 серпня 1991 року були обрані (призначені) і працювали на керівних посадах обласних комітетів ВЛКСМ, ЛКСМУ та інших союзних республік СРСР, про що було записано у першій редакції закону. Кажуть, на такий компроміс довелося піти задля ухвалення закону в цілому, інакше більшість ВР його б не підтримала. Ще б пак, керівників обкомів Компартії сьогодні уже не може бути при владі, зважаючи на їхній вік, до членів ЦК ВЛКСМ і комсомолу союзних республік нинішні правителі свого часу не доросли, а ось керівниками обкомів комсомолу було чимало із них.

От і виходить, ідеться у повідомленні, що такими, які не пройшли люстраційну перевірку, а отже, не мають права обіймати посади в органах державної влади, залишили тільки душителів свободи у період з 25 лютого 2010 року по 22 лютого 2014 року, іноземних шпигунів, сепаратистів, фальсифікаторів виборів, казнокрадів, корупціонерів, осіб, які до 19 серпня 1991 року були співробітниками й агентами КДБ, були обрані (призначені) і працювали на керівних посадах у Центральному, обласних і районних комітетах Комуністичної партії, у складі ЦК ВЛКСМ, ЦК ЛКСМУ та інших союзних республік СРСР.

Та й ті сьогодні через суди доводять, що звільнити їх не мають права, а ще знайшли іншу лазівку: беруть відрядження на дві доби в зону АТО, виробляють собі посвідчення учасника антитерористичної операції, що, згідно з законом, дає право на звільнення від люстрації. Що дивно (хоча хіба це вже дивно?): коли вони приїжджають на передову, за свідченням рядових бійців, ці позиції чомусь перестають обстрілювати сепаратисти.

Тоталітарна система жорстоко розправляється з тими, хто вирішив розвалити її підвалини. Символічно, що сьогодні за надуманим звинуваченням затриманий на 60 діб автор терміну «Революція гідності» і співавтор закону «Про очищення влади» Юрій Сиротюк. Водночас нинішня влада дала безперешкодно втекти з країни з награбованим багатством не тільки Януковичу і членам його «Сім’ї», але й Олегу Царьову, Вадиму Колесніченку, Раїсі Богатирьовій, Андрієві Портнову і багатьом-багатьом іншим прислужникам режиму.

Автор статті наводить приклад вже безпосередньо стосовно Луцька: волинський і український історик, археолог, а останнім часом – волонтер, керівник місії «Чорний тюльпан» на Волині, що займається вивезенням останків українських військовослужбовців, які загинули в Іловайському котлі й в інших місцях війни на Сході, Олексій Златогорський на своїй сторінці у Фейсбуці пише, очевидно, про Миколу Романюка як про особу, яку потрібно було люструвати.

«Після проголошення Україною Незалежності їх, комуністів і комсомольців, на жаль, не люстрували, і вони далі залишились при владі, тільки почали розтягувати Україну в десять раз швидшими темпами. Комсомольці і зараз керують в державі, інакше не внесли би в запропонований Єгором Соболєвим закон «Про очищення влади» правки, що люстрації підлягають тільки керівники комсомолу 1991 року в Києві, а в областях – ні. А треба було гнати всіх поганою мітлою».

Ще одне підтвердження тому, що очільника Луцька варто люструвати, каже автор, це сторінки його офіційній біографії. Так, з 1983-го по 1991 рік Романюк «трудився» на комсомольській та партійній роботі. Цей період включає роботу на посадах інструктора, заввідділом Луцького міськкому комсомолу, першого секретаря Луцького міськкому комсомолу (1984-1988 рр.), заввідділом Луцького міському КПУ (1988), першого секретаря Волинського обкому ЛКСМ України (1988-1991 рр.).

«Хіба це не блюзнірство, – запитує автор, – що вчорашній комуністичний і комсомольський функціонер кожного року у листопаді очолює колону і веде мітинг пам’яті жертв Голодомору? І не треба нам казати, мовляв, злочинів проти людяності він особисто не вчиняв. Вчиняла система, вірним служителем якої він був. І залишався б, якби не історичний злам 1991 року, коли Україна повстала і скинула імперське ярмо СРСР».

«Вони, ці компартійні і комсомольські боси, лише через те, що тоді не вдалося провести люстрацію, дуже швидко перефарбувалися у синьо-жовтий колір, маючи доступ до годівниці, приватизували все, що могли, і зробилися успішними бізнесменами, банкірами, «державниками», – продовжує журналіст.

Дехто заперечить: люди міняються, з часом змінюється і їхній світогляд. Люди – так. Тільки не вчорашні комуністичні і комсомольські лідери. Приклад. 1 квітня 2009 року (це час, коли у парламенті була протимошенківська більшість) Верховна Рада ухвалює постанову «Про відзначення 90-річчя створення комсомолу України», а 6 квітня тодішній голова Волинської обласної державної адміністрації Микола Романюк швиденько дає доручення райдержадміністраціям забезпечити сприяння в організації та проведенні заходів на виконання цього ганебного рішення парламенту.

Автор переконаний, що сьогодні Романюк знову вийшов сухим із води і думає, що люстрація його не зачепить. Проте в народу, крім офіційної і популярної торік смітникової, є ще інший вид люстрації. Ця люстрація проводиться в кабінці для голосування, коли можна сказати рішуче «Ні!» вчорашнім чинушам.

Р.S. Якось останнього президента Чехословаччини Вацлава Гавела запитали: «Навіщо ви проводите люстрацію і даєте владу в руки молодим – вони ж нічого не вміють?!» Він подумав і відповів: «Краще п`ять років помилок, ніж 50 років саботажу!» Двадцять чотири роки саботажу ми вже пережили. Невже треба ще 26?
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 32
Земляк Показати IP 3 Жовтня 2015 08:39
Строят справедливое государство на не справедливых законах. Кто был никем тот станет всем. Парасюки, Соболевы, Гаврилюки и матросы.
Виборець Показати IP 3 Жовтня 2015 09:02
Як на мене примітивно. Але мабуть дієво ? ;) Є такий закон реклами - рекламуючи себе не гань і не називай конкурентів. Щось типу того. Є ще така річ якою в Австралії полювали.
рмр Показати IP 3 Жовтня 2015 09:15
Як вже заї..ало це передвиборче обливання....
Штефан, Луцьк Показати IP 3 Жовтня 2015 09:15
Всі, майже всі, ключові посади у органах місцевого самоврядування та у центрі продовжують утримувати колишні комсомольські та КПССівські функціонери. Окрім того, за "золото партії" вони купили, приватизували, придбали чи награбували безліч людського майна - заводів, фабрик, землі і т.п., у тім числі і за кордоном, те що створив український народ своєю важкою працею. Клімчуки, Сапожнікови, Блаженчуки, Коржі, Развіни, Сороки, Романюки, Саганюки... - всі вони вихідці із КПСС і ВЛКСМ. Що ж робити? Самі вони не підуть ніколи. Гнати у три шиї! Виводити силою із теплих кабінетів і не впускати більше. Така правда, волиняни...
Василь до Штефан, Луцьк Показати IP 3 Жовтня 2015 10:38
А якщо ще більше відкрити очі, то можна побачити що та сама Свобода теж є комуністичною партією. Абсолютно те саме стосується абсолютно всіх інших партій. Лише одиниці з тих, хто має можливість дірватися до кормушки не були в КПРС чи в комсомолі. А молодь, нажаль, не має мізків, а відповідно і можливості що-небудь зробити. Як і в кожній країні в кожній партії є дві сторони - світла та темна. Світлу ми відкинули, тож їжте на здоров'ячко!
До автора Показати IP 3 Жовтня 2015 09:24
Златогорський робить багато гарних справ, але в той же час часом бухає і під впливом оковитої готовий до здійснення неадекватних вчинків. Думаю він прекрасно розуміє прощо мова. Щось пане пошуковець Ви так активно заговорили за 3 тижні до виборів мера, разом з тим виданням, яке висвітлило Ваші бредові думки. А дозвольте спитати: "Чому тільки Романюк??? " А де ж САГАНЮК, ще добрих пару сотень чиновників у Волинській владі.... Замовили Романюка! А що псевдопатріоти типу РИЖКОВА, ДАНИЛЬЧУКА, БОНДАРА, ГРОМАДСЬКИХ КОНТРОЛІВ та УКРОПІВ (подивіться списки) чимось кращі. Тільки від 8 дівчаток в блакитних піджачках (разом з неголеним ТОВСТЕНЮКОМ) противно стає когось обирати!!!
ас до До автора Показати IP 3 Жовтня 2015 15:57
а в романюка ніс червоний від морозу? що він з Буратіно зробив з кафе пивнуху. він комуніст нагадати що комуняки на Волині витворяли йому довічне з конфіскацією буде як тільки римський статут приймуть а скільки з дороги вкрав це все на що способні комуняки красти і красти більше нічго доброго не зроблять
До модератрів Показати IP 3 Жовтня 2015 09:47
Професійно виконуйте свої обовязки, а не замовно! Дайте висловити свою думку (без матів, хамства), яка не збігається з баченням ваших роботодавців. Ви ж претендуєте на високе звання - ЖУРНАЛІСТ!
Ірина Показати IP 3 Жовтня 2015 10:39
90% директорів, ректорів, заступників навчальних закладів: колишні КОМУНІСТИ . Може дитсадків - ні, не знаю.
віра до Ірина Показати IP 3 Жовтня 2015 11:04
Це тому, що керують люди, яким вже за 50, які при Союзі ,щоб чогось досягнути, поступали в компартію/, такі були реаліі життя/. Для того, щоб щось змінювалось, на керівні пости треба ставити молодь, з незасміченими совком мізками!!!!
Анонім до віра Показати IP 3 Жовтня 2015 12:39
Тільки з такими поглядами ти значно більше совок, чим ті, хто оцінює людей по їх здібностям, а не по тому, чи працювали вони при попередній владі. І взагалі, якщо ти уважно почитаєш закон про люстрацію, то побачиш, що під нього підпадають усі. хто працював при законній владі - Януковичу. І, взагалі, при комунистах численность населення України завжди зростала, а без них - постійно зменшується. Це що небуть означає?
Віктор Показати IP 3 Жовтня 2015 11:01
А правду написав автор. Чому державні чиновники сидять в кабінетак і не можуть свої ставтки пояснити, їх в кращому випадку звільняють але ні майно ні в тюрму не садять? То хіба це не КОРУПЦІЯ? В податковій митниці в прокоратурі і т.д. скільки сидять чинуш і яке у них майно які автівочки як сім"я розкушує по дорогих бутіках і це все законно? Ніхто не люструю їх, як же ж так? А хлопці через таких в АТО загинули .
ОГО Показати IP 3 Жовтня 2015 11:19
Це ж треба - така "розгромна" стаття про колишніх комуністів!! А ви часом не забули, що цю державу - розбудовану і створену завдяки комуністичним лідерам Леніну, Сталіну і Хрущову, що приєднав до України Крим, ви отримали з рук своїх батьків, матерів (теж колишніх, в своїй значній частині, комуністів -трударів)?! А ви теперішні "демократи і нацпатріоти" її успішно прос...ли і продовжуєте розвалювати до ручки! Україна вийшовши з СРСР була на перших світових показникахпо промисловому виробництву: тяжкому машинобудуванню, виплавці сталі, виробництва електро енергії, виплавки руди і т.т. і т.п. А що зробили ви - НИНІШНІ??!! Чим маєте хвалитись - співанням гімну на кожному кроці де треба і не треба (чи ви самі собі не уподобляєтесь Швондеру із "Собачого серця"?) - чим принижуєте гідність і Гімну і самої держави. Це ви саботажники - бо прожрали і розвалили за 24 роки все те, що минулі покоління напрацювали важкою працею. Це ви дозволили з*явитись олігархам, а самі зараз просто їм жалюгідно заздрите і мрієте знову "забрати і поділити"! Написало якесь *** під 100 гр. за 30 срібняків цю гидоту, хоча нікого із тих, кого там згадують мені не шкода, і не за них мене болить та неправда!
Лучанка Н. до ОГО Показати IP 6 Жовтня 2015 09:32
На жаль українці - це не поляки і не прибалти, і навіть не румуни, які встали дружно з колін і скинули своїх можновладців: одних розстріляли, других повиганяли. Радикальні дії потрібні були ще на зорі побудови незалежної держави. А за ці 24 роки колишні комуняки стали лжепатріотами і під цією маркою успішно грабували неньку Україну. А простий люд втішався незалежністю, українською мовою і казками про світле майбутнє. В результаті одна із потужних країн колишнього СРСР перетворилась у злиденну територію, бо державою її назвати неможливо! А тепер її остаточно і успішно добивають війною на сході! Біда українців в самих українцях!!!
Бандура Показати IP 3 Жовтня 2015 12:10
"Журналіст" замість того щоб лиди бруд краще б почитав Закон України "Про очищення влади". Стаття 2. Посади, щодо яких здійснюються заходи з очищення влади (люстрації) 1. Заходи з очищення влади (люстрації) здійснюються щодо: 10) інших посадових та службових осіб (крім виборних посад) органів державної влади, органів місцевого самоврядування; ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ Для тих хто в танку - міський голова - виборна посада.
Прл Показати IP 3 Жовтня 2015 12:56
Коли почнуть забирати крадене? Котеджі,дорогі авто.Їх же нажили злодійським шляхом.Обіцяли бандитам тюрми. А що вийшло?
Анонім до Прл Показати IP 3 Жовтня 2015 13:05
А вийшло те, що і повинно було вийти - прийшли завдяки скачкам нові, у яких ще нема хатинок в Швейцарії, чи старі, у яких ці хатинки замалі для них.
ЗАТО до ОГО Показати IP 3 Жовтня 2015 13:40
А чому все завдяки КОМУНІСТАМ? Безпартійні не працювали? На передовій в 2 світову йшли не комуністи. Та й в вашу погану партію йшли трудяги щоб мати копійку для сім'ї. А ще не погано було б щоб ви за трудодні попрацювали,як мої діди...
Анонім до ЗАТО до ОГО Показати IP 3 Жовтня 2015 14:00
Будьласка, роз'ясни своє стверження: "Та й в вашу погану партію йшли трудяги щоб мати копійку для сім'ї" Точніше кажучи, роз'ясни, чим трудягам допомагало членство в КПСС, окрім сплати партійних внесків?
Олег до ЗАТО до ОГО Показати IP 4 Жовтня 2015 21:16
Я працював. На відміну від тебе і таких, як ти, г*внюків, які нганьблять память своїх же предків, які власними руками і мізками піднімали країну з післявоєнної розрухи. Комуністи - не ідеал, але вони щось робили, на відміну від вас, скакунів-майданників, які в житті собачої будки не збудували, зате повчають усіх азам демократії. Гузю слава!
Хлоп Показати IP 3 Жовтня 2015 14:03
Ну спробую ще раз:)). Те, що теперішній президент Чехії вважає, що в Україні громадянська війна, що Бандера-фашист та вбивця, а теперішній президент Словакії закликає США та ЄС не надавати Україні летальної зброї, також комуністи винні?
Реаліст Показати IP 3 Жовтня 2015 14:22
Задовбали.
Рем Показати IP 3 Жовтня 2015 14:28
Пів України збудували при СРСР.Ті ж самі комуністи.То може давайте половину нашого міста зруйнуємо.А шо ми за роки незалежності побудували?Крали,брехали і руйнували.А ще в нас і історії здається вже немає.Бо кожне чудо дорвавшись до влади переписує її як хоче.
Василь до Рем Показати IP 3 Жовтня 2015 14:58
Саме це нинішні некомуністи і роблять! Майдан з чого почався і що там було? Нищення бруківки, свіжевідремонтованих навколишніх будівель тощо. Хіба ні? А ті всі будівлі за який рахунок ремонтувалися і плитка вкладалася? Правильно, бюджет, тобто з наших карманів, як би там не було. Тобто вже нищать і чим далі тим більше. Такими темпами ми скоро на свому горбу випробуємо всю видуману історію в зворотньому порядку. Слава Україні!
ыдыот Показати IP 3 Жовтня 2015 16:12
Ату, ату ... його с*ку!!!!
гiтлер Показати IP 3 Жовтня 2015 17:34
Я вмів з комунякаками боротись моі методи найкрщі розстріляйте всіх і порядок буде
Олег до гiтлер Показати IP 4 Жовтня 2015 21:18
Тож з тебе і почнем.
Свідок Показати IP 3 Жовтня 2015 22:01
Власник цього видання, якому Романюк не мало допоміг з будівництвом,відпрацьовує олігарху.Вже давно нема комуністів. Є молоді олігархи, цинізм яких зашкалює і які рвуться до влади .Чергова замовна стаття.
Лучанка небайдужа Показати IP 4 Жовтня 2015 05:59
Я не українка за національністю, проте люблю Україну як батьківщину! Люблю і шкодую простих працьовитих людей , які не заслуговують такого знущання! Господи, дай розуму теперішній молоді захистити свою державу, не соромитись перед всім світом! Миколою Ярославовича! Що ви зробили для Луцька?нічого!!!але таки як гузь, невиховані,горла ті, хапуги теж непотрібні! Де щирий українець,де. Той, хто більше любить Україну ніж власну кишеню? Всі її, бідну, продають, як тільки можуть! А ви, мої рідні волиняне, не дивиться на сусіда, не шукайте ворога, а просто , вийдіть на свою подвір'я та наведіть там елементарний лад! Дуже л"Юлю вас всіх!
Кічкарівка Показати IP 4 Жовтня 2015 08:00
Шумик - л**но. Він завжди був л**ном, зраджував, жив на краденому. Від вчителя праці 18-ї школи, до шовкового комбінату і до сьогодні. На зарплату вчителя у нього є два котеджі (собі і сину поруч), є два дорогі автомобілі. Нехай аукнеться Шибі, який подарував неробі і злодію приміщення в центрі міста, де були магазин і кафе "Еней". Але полішук злякався , що відберуть і швиденько продав під банк. Шумик - це шматок ******************************
Вітя до Кічкарівка Показати IP 6 Жовтня 2015 08:35
ПОГОДЖУЮСЬ...як так може цей чоловік під всіх лягати! в шоці! при всіх владах приживеться, міняє принципи зі швидкістю звука... про порядність тут і мови не може йти! але вспіває нахапати для себе й для сімейства! ВН пишуть критику, але такої бридоти, як на Волинській правді, світ не бачив!
Олег Показати IP 4 Жовтня 2015 09:31
Більш яскравого вираження подвійних стандартів не придумаєш. А Турчинов що, не колишній заввідділом ідеології Дніпропетровського обкому ВЛКСМ? А Гунчик, який нині бризкає своєю отруйною слиною на комуністів, не колишній комсомольський діяч? Та всі ж вони звідти. Зрадили свої погляди раз - зраджуватимуть постійно, аби лиш їм було вигідно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus