USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Набув чинності закон про захист бізнесу від тиску силовиків

7 Грудня 2017 09:52
Урядовий закон про захист бізнесу від тиску з боку силових органів, який неофіційно називають «Маски-шоу стоп», опублікований в газеті «Голос України» і набув чинності 7 грудня.

Про це інформує УНІАН.

Відповідно до опублікованого закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення дотримання прав учасників кримінального судочинства та інших осіб правоохоронними органами під час здійснення досудового розслідування», норма щодо застосування під час судового розгляду відеозаписуючої техніки набирає чинності з 1 січня 2019 року.

Закон передбачає відео - та аудіофіксацію прийняття рішень про обшук і безпосередньо самих обшуків, без яких здобуті докази не будуть братися до уваги судами. Крім того, передбачається безперешкодний доступ адвокатів до процесу обшуку, заборону на вилучення оригіналів документів і серверів, на яких вони зберігаються, а також заборону силовим органам порушувати справу у разі, якщо за цією фабулою вона вже була закрита якоюсь силовою структурою.

Як повідомлялося, Верховна Рада 16 листопада ухвалила в цілому закон про захист бізнесу від тиску з боку силових органів.

Зауважимо, що під час візиту на Волинь Прем’єр-міністра України Володимир Гройсман зауважив, що представники легального, «білого» бізнесу нарікають на дії прокуратури та економічних підрозділів Служби безпеки України. Це, зі слів очільника уряду, суттєво стримує розвиток бізнесу в Україні, тому такі явища ліквідовуватимуть.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus