USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Закордонні паспорти оформлюватимуть «універсальні солдати» ЦНАПу

17 Лютого 2016 10:45
У Центр надання адміністративних послуг закуплять обладнання для виготовлення закордонних паспортів та ID-карток, аби їх видавали адміністратори, а не працівники міграційної служби.

Про це стало відомо під час засідання міськвиконкому сьогодні, 17 лютого.

Директор департаменту «Центр надання адміністративних послуг у Луцьку» Лариса Карп’як, звітуючись за рік роботи підтвердила, що є незручності для відвідувачів під час оформлення закордонних паспортів.

Нагадаємо, лучани нарікають на неорганізованість роботи, а чергу за талоном на прийом займають заздалегідь до відкриття.

ЧИТАТИ ЩЕ: ОФОРМИТИ ЗАКОРДОННИЙ ПАСПОРТ В ЛУЦЬКУ: ЧЕРГИ, ЯКИХ «НЕ ПОМІЧАЮТЬ»

Лариса Карп’як пояснила: в міграційній службі свій графік роботи, вони працюють з обідньою перервою. Але найближчим часом ці послуги надаватимуть адміністратори, яким будуть закуплене спеціальне обладнання.

«Персонал у нас кваліфікований, вони так би мовити, у нас «універсальні солдати», - каже вона.

За умов закупівлі обладнання, переконує вона, за місяць-два черги за оформленням паспортів для виїзду за кордон, зникнуть. А щодня там зможуть приймати по 80 пакетів документів на виготовлення закордонних паспортів та ID-карток.

Лариса Карп’як вважає, що наплив людей за цією послугою зумовлене тим, що наближається сезон відпусток та сезонних робіт. Водночас, оформлювати закордонний паспорт у луцький ЦНАП приїжджають не тільки мешканці інших населених пунктів Волині, а й з Рівненщини та Львівщини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Patrik Показати IP 17 Лютого 2016 11:12
"Лариса Карп’як вважає, що наплив людей за цією послугою зумовлене тим, що наближається сезон відпусток та сезонних робіт". Для тих, хто в танку, у тому числі й для "універсальних солдат" нагадую про те, що сьогодні не 17 травня, а 17 лютого, на дворі календарна зима, про яке наближення сезону відпусток та сезонних робіт ви тут мелете? Цією відвертою маячнею, звідки випливає, що люди по декілька місяців чекають на оформлення паспортів, підтверджується факт нічим невиправданої тяганини та зволікання вимогами клієнтів ЦНАПу, тобто підтверджується факт відсутності належної організації роботи даної установи.
до Patrika до Patrik Показати IP 17 Лютого 2016 12:00
Так сьогодні, 17.02, але щоб подати документи у візовому центрі, потрібно сплатити 470 грн. та зареєструватись. А реєструють зараз вже на травень (це польська національна робоча віза)
Patrik до до Patrika Показати IP 17 Лютого 2016 14:35
В тому і проблема, що Ви не керуєте ситуацією, коли "реєструють зараз вже на травень". Якщо так і надалі не буде ніякої Вашої реакції для вирішення цієї проблеми, то будуть реєструвати на 2017, 2018 рік і так до безконечності... Тоді виникає ряд логічних питань: а) для чого нам потрібен такий ЦНАП, який не вирішує покладених на нього завдань? б) для чого ми кормимо, вибачте, армію цих недієздатних "універсальних солдат"? в) коли закінчиться ця показуха і в ЦНАП прийдуть дійсно висококваліфіковані фахівці, а не примітивні балакуни?
Соціолог Показати IP 17 Лютого 2016 12:11
Що це за установа, яка не може в своїй роботі врахувати передбачувані сезонні коливання попиту їхніх послуг? Організуйте роботу обладнання в дві чи три зміни. Громадяни за свої гроші мають право отримувати паспорти вчасно. швидко і без черг. Пора уже забути совковий лозунг : "очередь -социалистический способ подхода к прилавку". А то 80 пакетів в день... чернги розтянуться на десятки років, поки не встигнуть зробити одним, уже підростуть інші, яким теж потрібні будуть паспорти..
Я Показати IP 17 Лютого 2016 12:13
"Універсальні солдати" деруть по 20-30 грн за талончик і ти стаєш 1-й чи 5-й. Мій брат виготовляв перший паспорт, так у нього взяли 100 грн,хоча це безкоштовна послуга. Отакі от у вАС сОЛДАТИ...
Дядько до Я Показати IP 17 Лютого 2016 14:25
Ага, цілком згідний. Їм краще підійде назва "однорукі бандити“
Читач до Я Показати IP 17 Лютого 2016 17:20
коментар було видалено
Сергій Іванович Показати IP 17 Лютого 2016 16:52
Сьогодні прорвались на здачу документів на виготовлення закордонного паспорта в Ковелі.Це було щось!!! Даремно не запросив на цей дурдом телебачення-було б що показати по телевізору!!! При вході в кабінет сам начальник Дубій зачитував прізвища з якогось зошита і сам особисто провіряв українські паспорти людей з того списку. В першому кабінеті якась жінка (бейджика не було, так що цілком можливо що це була дружина чи коханка начальника) видавала три порожні бланки і відсилала всіх в касу. В касі - своя анархія : касирка бере гроші, але не каже за що, за які послуги. Знайшлись пару жіночок, які не захотіли платити 100 грн за міфічні послуги ДП ДОКУМЕНТ, то касирку чуть інфаркт не схватив - ніби то в її кишеню гроші не додають- грозилась навіть міліцію викликати, бо їй заважають гроші здирати з людей ні за що. З проплаченими квитанціями піднімаємось знову на другий поверх, де все ті ж 40 щасливчиків, які отримали анкети і зробили проплати, товчуть боки одне одному в черзі до заповітного кабінету. Коли потрапляємо до працівниці міграційної служби і подаємо документи з квитанціями, то починається цирк - документи не приймають, бо нема проплати за послуги ДП ДОКУМЕНТ.Пояснення про те, що ці проплати не входять у затвердженний Кабміном перелік обов'язкових проплат за отримання закордонного паспорта, натикається на глуху стіну і вичитання про те, що лише дякуючи цій сумнівній фірмочці і існує міграційна служба, і приймаються 40 документів за день, а не 10, і що куди не плюнь в кабінеті, то потрапиш в річ, яка придбана на кошти ДП ДОКУМЕНТ, і якщо не буде проплат цій фірмі, то міграційна служба перестане існувати (замітьте - це розповідає працівник ДЕРЖАВНОЇ УСТАНОВИ, можливо - держслужбовець).Лише коли пригрозили, що будемо скаржитись на такі дії, то прийняли документи. Не знаю чим закінчились інші подібні історії, тому що у черзі за нами також були люди, які не робили проплати ДП ДОКУМЕНТ. Запитання до прокуратури і антикорупційного комітету- коли розберетесь з відверто корупційною схемою видурення у людей грошей на користь якоїсь незрозумілої фірмочки. І ще запитаннячко - чому мої персональні дані,які захищаються Законом, потрапляють до рук працівників якогось ДП ДОКУМЕНТ і хто з керівництва чи працівників міграційної служби буде нести відповідальність, коли персональні дані випливуть у сумнівних оборудках?!
Заступник директора Показати IP 17 Лютого 2016 19:46
Готовий з Вами зустрітись щоб перевірити Ваші слова. Телефон 095 03 55 137
До patrik Показати IP 17 Лютого 2016 19:53
А яким чином ЦНАП може впливати на діяльність офшорного підприємства (візовий центр у місті луцьку)?
Patrik до До patrik Показати IP 18 Лютого 2016 07:34
Тiльки законним чином... Ви не маэте морального права спостерiгати за тим, як наростаэ проблема i при цьому нiчого не робити... Потрiбно шукати шляхи ii вирiшення, в противному разi ви наживете собi слави унiверсальних солдатiв-iмпотентiв, а якщо по-народному - дармоiдiв.
Василь Іванович до З Показати IP 18 Лютого 2016 18:14
Для того , щоб перевірити мої слова варто лише вам чи іншим вашим працівникам під'їхати інкогніто у вівторок,середу чи п'ятницю десь годині о 8,30 до міграційної служби і все побачити своїми очима і почути на власні вуха. Тільки зробити це не так, як у вас прийнято робити - ще перевіряючі не виїхали з Луцька, а у Ковелі вже знають,, що їде перевірка. Ніколи не повірю, що ви не в курсі справи як працюють у ввірених вам підрозділах і що твориться при здачі документів на виготовлення закордонних паспортів. Як я вже написав вище - у вас є така унікальна можливість у цьому переконатись. Ласкаво просимо до Ковеля і дурдому, який називається міграційна служба!!!
Петро Показати IP 22 Лютого 2016 21:08
Міграційна служба-найбільш корумпована і мафіозна структура в державі.Зверніть увагу на контигент працівників-колишні митники,податківці,ДАЙшники,прикордонники,які вчасно повтікали від покарань(були попередженні).За ними плаче гіркими сльозами зона,а вони вчасно купили посади і розводят нас на гроші.А про ДП "Документ",прокладку ДМС,можна писати наукові трактати.Мафія безсмерта.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus