USD 39.90 40.25
  • USD 39.90 40.25
  • EUR 40.00 40.25
  • PLN 9.86 10.04

Закрив небо ціною власного життя: ексклюзивні кадри роботи військових під Бахмутом

10 Січня 2023 11:38
Неподалік Бахмута героїчно загинув оператор протиповітряного зенітно-ракетного комплексу. Боєць 63-ї бригади збив ворожий бомбардувальник СУ-25, але сам вберегтися не зумів.

ТСН отримала ексклюзивні кадри з передовій, які власноруч зняли військові про свою роботу і ціну, яку їм щодня доводиться платити за свободу.

На відео, яке військові знімали під Бахмутом видно розвиток подій. Пост повітряного спостереження на даху будівлі помітив ворожий літак, який йшов низько й ніс ракети в бік наших позицій. Розрахунку протиповітряної оборони зреагував миттєво. Оператор ПЗРК «Стінгер» Олексій Новицький – доброволець, який на війні з перших днів – закрив для російської авіації українське небо ціною власного життя.

Успішно збивши сушку окупантів, Олексій разом з побратимами встиг спуститися в укриття. Зрозуміло, що після пострілу і виявлення себе для ворога, лишатися на місці було небезпечно. Та по рації передали про нову пару ворожих винищувачів, треба було знову вийти на позицію.
В цей момент і почався обстріл ворожої артилерії. Один із снарядів влучив в пункт спостереження, Олексій загинув на місці. Його бойовий товариш травмований, нині він у госпіталі.

«Я навіть не зрозумів, як воно прилетіло до нас. Відкинуло мене, цього я побачив вже, коли схопився за «Стінгер» бігти донизу. Дружили ми з ним з того моменту щойно нас призвали. Він був доброю людиною, завжди відзивався коли його щось просили», – пригадує останні хвилини до трагедії побратим загиблого бійця.

Олексію Новіцькому було 50 років, він родом із Хмельниччини, до війни працював будівельником і добровольцем пішов на фронт. Вдома лишилося троє дітей і мати.

«Командування частини передало документи на нагородження молодшого сержанта Новіцького посмертно званням «Героя України». Від себе скажу, нам дорого обійшовся цей літак», – каже його командир.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Янеробот Показати IP 10 Січня 2023 11:47
Герої не вмирають!!!
Анонім Показати IP 10 Січня 2023 13:28
хуйня це все. про шляхи відходу треба думати, перш ніж щось робити.
Ціна війни до Анонім Показати IP 10 Січня 2023 14:13
З окопів чи дивану пишеш ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus