USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Бої за Бахмут: Росія кидає у місто підрозділи ВДВ, – ISW

16 Квітня 2023 11:28
Окупаційні війська перекидають на Донеччину, зокрема у Бахмут, свої повітряно-десантні війська. Зазначається, що вони, ймовірно, розгорнуті з метою запобігти можливим українським контратакам на ширшому напрямку.

Про це йдеться в аналітиці американського Інституту вивчення війни (ISW).

У звіті зауважують, що у росіян все більше викликає занепокоєння можливий контрнаступ України в районі Бахмута.

Один із військових російських блогерів заявив 14 квітня про те, що частини 106-ї дивізії ВДВ утримують фланг «вагнерівців» біля Яковлівки (17 км на північний схід від Бахмута). Швидше за все, це означає, що охоплюють і великий російський виступ на північ від Бахмута, від Дубово-Василівки (6 км на північний захід від Бахмута) до Яковлівки, і російський виступ на південь від Бахмута траси Т0504 до Курдюмівки (14 км на південний захід від Бахмута).

Читати ще: ЗСУ відбили понад 60 ворожих атак і збили Су-25

Нагадаємо, що основні ударні зусилля ворог переніс у середмістя Бахмута, а полях навколо друга доба минає без ворожих штурмів.

Тим часом українські військові виявили позиції російських загарбників у Бахмуті та атакували їх за допомогою мін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus