USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Бої за Бахмут: ЗСУ перейшли з оборони в наступ

7 Червня 2023 15:39
На Бахмутському напрямку українські війська перейшли з оборони в наступ. За минулу добу ЗСУ просунулися на різних ділянках Бахмутського напрямку на відстань від 200 до 1100 м.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

За її словами, ворог на цьому напрямку перейшов до оборони, намагаючись утримати займані позиції.

«Зараз ворог стягує свої резерви на цей напрямок з глибини для захисту. «Вагнерівці» залишаються подекуди у тилових підрозділах. Станом на зараз бойові дії веде регулярна армія РФ, задіює десантно-штурмові загони», – зазначила Маляр.

Вона додала, що так довго тримати оборону Бахмутського напрямку та зараз на ньому наступати вдається в тому числі завдяки заздалегідь підготовленим укріпленням.

«Уся місцевість довкола – це фактично укріпрайон. Готувалось укріплення завчасно силами наших військ та місцевих військових адміністрацій. Будували капітально», – наголосила Маляр.

Як повідомили раніше у Генштабі, російські загарбники й надалі зосереджують основні зусилля на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей. Протягом минулої доби на основних напрямках фронту відбулось понад 30 бойових зіткнень.

Противник вів наступальні дії у напрямку Кліщіївки, але успіху не мав.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus