USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Залізниця ставить Луцьку ультиматум, «забивши цвях»

11 Серпня 2009 09:58
Луцький керманич Богдан Шиба розповів, що затримка в спорудженні мосту над коліями в обласному центрі Волині уповільнена бажаннями Львівської залізниці, котра хоче і собі щось «вихопити». Про це 11 серпня йшлося під час прес-конференції луцького градоначальника, - повідомляє репортер «Волинських новин».
 
Пан Шиба розповів, що недавно провів додаткові переговори із представником Львівської залізниці, проте ці перемовини не посунули справу із «мертвої точки». Луцький очільник нагадав присутнім, що під час спорудження пішохідного мосту над залізницею планувалося створення ще однієї «ноги» переходу – торгового центру. А ось його спорудження передбачалося саме на землі залізниці.
 
За словами міського голови, аби віддати «якихось дві сотки землі, залізниця ставить вимоги на 8-10 мільйонів гривень» до фірми, котра опікується будівництвом мосту. Мовляв, саме вона має зробити ремонт залізничного вокзалу у Луцьку. Проте, у список, окрім ремонтних робіт, потрапила заміна кабелів зв’язку та сигналізації.
 
Пан Шиба зауважив, що «місту намагаються ставити ультиматум». «Нам «забили цвяха» і ми не знаємо як його витягти», - додав луцький міський голова. Одним із імовірних виходів із ситуації градоначальник вбачає у клаптику міської землі, котра розміщена поруч із залізницею. На його думку, на ній теж можна будувати торговий центр, який стане опорою для мосту. Хоча луцький керманич зізнається, що досить ефективного рішення він поки що не бачить.
 
Він розповів, що будівництво мосту залізниця узагалі вважає примхою і забаганкою міста. Таку тезу вона мотивує тим, що майбутній міст розміщений досить близько до уже наявного мостового переходу.
 
Луцький градоначальник зазначив, що ремонт залізничного вокзалу в обласному центрі Волині завжди згадувався за залишковим принципом, адже на Волині відремонтовані навіть сільські платформи, але «до Луцька руки не дійшли». «Залізниця немає жодного бажання реконструювати його за власний кошт», - резюмував пан Шиба.
 
Додамо, що у грудні 2008 року луцький міський голова повідомив, що фірма, яка має будувати міст над залізницею, пообіцяла завершити його спорудження в липні 2009 року.
 
Довідково:
 
Міст над залізничними коліями поблизу Луцького залізничного вокзалу почали будувати ще у середині 90-х років минулого століття.
 
Залізничний вокзал Луцька збудований 1959 року і вже багато років не ремонтувався. На вокзалі відсутні нормальні приміщення для приміських кас, багажу, зали відпочинку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Анонім Показати IP 11 Серпня 2009 10:25
Стыдно!..
Анонім Показати IP 11 Серпня 2009 10:58
Шиба - сказав, Шиба - зробить. І міст добудують, і вокзал відремонтують.
Анонім Показати IP 11 Серпня 2009 11:30
Звичайно, зробить, але виникає інше питання коли і де? Вже Кивицький зробив, а тепер Шиба зробить;) тому, що вибори скоро... Може свою передвиборчу програму перечитав?
дідо Показати IP 11 Серпня 2009 12:01
самі винні...якби місто та громадяни судили залізницю за всі нещасні випадки,які стались біля вокзалу,то залізниця би зробила за власний кошт десять мостів....люди гинуть , бо колії неогороджені та без охорони...100% вина залізниці...
Анонім Показати IP 11 Серпня 2009 12:45
... а поки вони говорять, вона ж-то, бідолаха, працює ...
Анонім Показати IP 11 Серпня 2009 14:51
а чого мовчать, що частка "фірми, яка опікується будівництвом мосту" - дружини Шиби :)
лучанка Показати IP 11 Серпня 2009 14:52
До......ся Шиба вже до ручки. Гнати його в шию пока не пізно.
Анонім Показати IP 11 Серпня 2009 15:02
"а чого мовчать, що частка "фірми, яка опікується будівництвом мосту" - дружини Шиби :)" Ага, а ще внук Шиби винен у вбивстві Кеннеді, а правнучка Шиби першою висадилася на Юпітері
МОДЕРАТОРУ!!! Показати IP 11 Серпня 2009 15:23
Ага, а ще внук Шиби винен у вбивстві Кеннеді, а правнучка Шиби першою висадилася на Юпітері - хто оце дописав в моєму коментарі??? Знаю напевне, що частка цієї фірми записана на пані Шибу!!
Zenik Показати IP 11 Серпня 2009 16:17
Ця байка про Львівську залізницю існує ще на початку будівництва, всі про це знали. А зараз фірма не хоче платити... Є таке прислів'я "Взявзя за гуш..." Треба платити і все, і ремонт вокзалу зробити і інше. А гроші, спрямовані за оплату землі залізниці спрямувати на ремонт мостів і прилежних до залізниці в межах міста доріг. Буде користь!
Анонім Показати IP 11 Серпня 2009 17:00
Що ж то за опіка така мостом,якщо він вже скоро впаде?Може краще не "опікуватись",а зробити?
Анонімя Показати IP 12 Серпня 2009 14:00
поставили би пішохідний перехід на коліях з ткими шламбаумами щоб як вони закриті ніхто пройти-пролізти не міг... хіба якась стара бабуля зможе вилізти на отой міст? їй простіше так перейти колії... Чи комусь не впадло буде стільки карапкатись?
Анонім Показати IP 12 Серпня 2009 18:37
Стосовно цього питання зверніться в обласну громадську організацію "Народне вето".Ось ссилкаhttp://www.narodneveto.lutsk.ua/

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus