USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.86 10.10

Залучити до процесу навчання бізнес: в Україні хочуть модернізувати професійно-технічну освіту

7 Жовтня 2020 09:34
Вже через кілька років Україна може залишитися без електриків, швачок, слюсарів, комбайнерів і інших працівників технічних професій. Особливо гостро ця проблема відчувається в сільському господарстві.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Її взялася вирішити група депутатів партії «За майбутнє». Уже в середу, 7 жовтня, вони збираються зареєструвати законопроект «Про професійну (професійно-технічну) освіту», який повинен реанімувати її, зробивши престижною і затребуваною.

Документом передбачається залучати до процесу навчання бізнес. Підприємці не тільки допомагатимуть модернізувати застарілу матеріально-технічну базу в професійно-технічних училищах, а й надаватимуть власне виробництво для практики студентів і можливості майбутнього працевлаштування.

«В цьому законопроекті передбачено, що важливим таким донором або ковтком свіжого повітря повинні стати роботодавці. Тобто преференція для бізнесу, для роботодавців, які в першу чергу зацікавлені в тому, щоб до них на виробництво приходили сучасні робітники», – зазначає народна депутатка Ірина Констанкевич.

У свою чергу, нардеп Дмитро Лубинець вважає необхідним створити рівні умови, щоб роботодавці в першу чергу робили таке замовлення, брали участь в освітньому процесі, оскільки вони чітко розуміють, хто їм потрібен.

Нагадаємо, що на 2020 рік Міністерство освіти запланувало аудит 740 установ професійної освіти, які зараз працюють в Україні. Перевірка навчальних закладів стартувала в січні. Після завершення аудиту буде складено рейтинг українських навчальних закладів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 7 Жовтня 2020 11:19
Сезон на комбайні помічником і знаю більше, ніж те пту навчило.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus