USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Залишайся вдома: відомі лучани закликають подбати про рідних і сусідів. Відео

25 Березня 2020 22:21
Відомі спортсмени, діячі культури та представники бізнесу закликають лучан залишатися вдома та дотримуватися запроваджених урядом рішень.

Відео звернень відомих лучан із закликом дотримуватися карантинних заходів у зв’язку з поширенням коронавірусної інфекції опублікували на сайті Луцької міської ради.

«Всі ви знаєте про ситуацію, яка склалася у світі з пандемією коронавірусу. Я хочу вас закликати дотримуватися всіх правил дезінфекції. Будь ласка, залишайтеся вдома, не виходьте без нагальної потреби на вулицю. Нам потрібно пережити цей дуже складний момент. Тільки тоді, коли ми дотримуватимемося правил, норм, які діють на території України, ми зможемо побороти пандемію, далі жити й радіти життю», – зазначила майстер спорту України міжнародного класу Ірина Климець.

Майстер спорту України міжнародного класу Валентина Мирончук додала, що самоізоляція допоможе не тільки убезпечити самого себе, а й вберегти сотню громадян.

«Я залишаюся вдома і дотримуюся всіх рекомендацій щодо самоізоляції», – сказала Валентина Мирончук.
«Із самого початку карантину ми всієї сім’єю вирішили залишатися вдома. Це не паніка і не нагнітання, це здоровий глузд», – зауважив заслужений тренер України з пауерліфтингу Олег Хом’як.

Він радить лучанам читати вдома книги, дивитися фільми і, звісно, тренуватися.

Народний артист України, Почесний громадянин міста Луцька Василь Чепелюк попрохав лучан і волинян загалом серйозно поставитися до запроваджених у країні обмежень щодо пересування і спілкування.
«Повірте, у нас усе це страхіття, що відбувається в європейських країнах, тільки починається. Тож молімо Бога, щоб ця біда нас минула. Переконаний, що голод нам не загрожує – ні бідним, ні заможним. Особисто був свідком того, як молода людина біля супермаркету безкоштовно роздавала продукти харчування людям похилого віку. Ця благодійність є ознакою того, що в любові до ближнього, єднанні і злагоді ми вистояли і вистоїмо, збережемо нашу ідентичність. Будьмо згуртовані в наших прагненнях, помислах, взаємоввічливі, законослухняні, бо ми – українці», – вказав Василь Чепелюк.

Заслужена працівниця культури України Ірина Циганкова звернула увагу на те, що завжди потрібно зосереджуватися на позитивних моментах. Наприклад, зараз можна більше уваги присвятити собі, саморозвитку, відпочинку, а також відвідати музеї, спектаклі, концерти онлайн.

«Це той час, коли ми можемо зайнятися самоосвітою», – сказала Ірина Циганкова.
Своїм учням артистка рекомендувала послухати, до прикладу, музику Баха, спробувати самим пограти його твори, а ввечері влаштувати концерт рідним.

«У цей важкий час, спричинений пандемією, ми маємо великий шанс довести, що ми, українці, – відповідальний і розумний народ. Закликаю вас: залишайтеся вдома, подбайте про своїх близьких, рідних, сусідів, не наражайте їх на небезпеку», – зазначив ресторатор Олег Іванюк.
Він акцентував, що на сьогодні всі несуть втрати, особливо бізнес, однак ці кроки виправдані, адже дозволять швидше закінчити епідемію.

Нагадаємо, у Луцьку до 3 квітня на карантин закрили усі заклади громадського харчування, ринки, заклади торгівлі, спортзали, торгово-розважальні центри. Натомість аптеки, заправки та продуктові магазини працюють. Із 19 березня в Луцьку також повністю зупинили рух громадського транспорту. Своєю чергою, 25 березня стало відомо, що уряд встановив режим надзвичайної ситуації на всій території України, а карантинні заходи продовжив на 30 днів, до 24 квітня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Вчитель Показати IP 25 Березня 2020 22:55
Дякуємо за щирі поради наших відомих людей, будемо намагатися їх виконувати, а ви шановні бережіть себе! Ми вас любимо.
Радовец Вася Показати IP 25 Березня 2020 23:30
І чим це вони відомі?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus