USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Залишки гігантського метеорита можуть бути на Землі впродовж 24 годин

15 Лютого 2013 14:42
Метеоритний дощ на Землі може продовжитись протягом найближчих 24-36 годин.

Протягом 24-36 годин на Землю можуть впасти ще кілька метеоритів, повідомляє УНІАН .

Як і челябінський, ці метеорити можуть бути частками «хвоста» гігантського метеорита діаметром 50 метрів і більше, який буде пролітати 16 лютого в небезпечній близькості від Землі.Про це повідомив завідувач кафедри небесної механіки матмеха СПбГУ, доктор фізико-математичних наук, заслужений діяч науки РФ Костянтин Холшевніков.

За словами вченого, фахівці знають про небезпечне наближення до планети великого небесного тіла, що пролетить на відстані всього в 15 тисяч кілометрів від Землі. Подібні тіла можуть нести за собою хвіст із часток космічного сміття, в яку включаються й дрібніші астероїди, подібні до того, який впав під Челябінськом. Астроном зауважив, що вчені не завжди можуть передбачити наближення до Землі космічних тіл, оскільки науці добре відомі лише великі астероїди діаметром 50 метрів і більше.

«Тому не виключено, що протягом найближчих годин ще кілька шматків такого космічного сміття можуть впасти на Землю. Де? Це важко передбачити, хоча приблизно за кілька годин – можна, але за сприятливих погодних умов: при чистому небі, наприклад, - повідомив професор. – Зараз всі вчені досліджують, як веде себе метеорит, але з точністю спрогнозувати місце падіння неможливо».

Челябінський метеорит був умовно середнім - швидше за все, його діаметр становить близько 10 метрів. «Вченим відомі близько 500 тисяч астероїдів діаметром понад 10 метрів. Але дрібніші врахувати дуже складно», – говорить Холшевніков.

При цьому доктор фізико-математичних наук погодився з тим, що його колеги, ймовірно, «проґавили» наближення челябінського метеорита.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus