USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Залишив трьох дітей і пішов на війну добровольцем: загиблому волинянину просять надати звання Героя України

2 Квітня 2024 07:16
На сайті Президента України опубліковано петицію про надання звання Героя України (посмертно) військовослужбовцю з Маневицького району – 44-річному Ремінському Сергію Сергійовичу.

Її зареєструвала дружина воїна Тетяна Ремінська 4 березня 2024 року. Станом на 1 квітня петиція набрала 12 163 голоси.

Герой народився 27 грудня 1980 року в селі Замостя Маневицького району. Проживав у селі Городок Камінь-Каширського району.

Як розповіла Інформаційному агентству Волинські Новини дружина війського Тетяна, його боротьба за волю Батьківщини розпочалася ще в 2014 році під час Революції Гідності. Вже тоді, не вагаючись, Сергій став на захист свободи своєї країни та європейського вибору українців, майбутнього своїх трьох дітей.
«Після нападу російської федерації на схід України, не маючи військового досвіду, мій чоловік пішов добровольцем на війну. Він захищав державу у складі 14-ої окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого, ставши снайпером-стрільцем. Із 30 січня 2015 року, після місячного проходження вишколу на Яворівському полігоні, брав участь у бойових діях у зоні АТО», – пригадує Тетяна.

Читати ще: Загинув, рятуючи побратимів: волинянину Юрію Головію просять надати звання Героя України

Повернувшись із зони бойових дій, чоловік спершу працював єгерем Маневицького та Галузійського лісництв. А з 2021 року проходив службу в Державній кримінальній виконавчій службі України (Маневицька виправна колонія № 42) на посаді старшого інспектора.

«Коли розпочалося повномасштабне вторгнення, Сергій не міг стояти осторонь. 6 квітня 2022 року, залишивши вдома трьох неповнолітніх дітей та батьків, знову добровольцем пішов на фронт. Він приєднався до окремої снайперської роти 25-ої окремої повітрянодесантної Січеславської бригади в/ч А1126. Мій чоловік був досвідченим снайпером-стрільцем, проявляв особливу мужність та героїзм під час виконання завдань. Був вірний військовій присязі та українському народу, знищив не одного ворога», – з гордістю розповідає жінка.

На жаль, 26 вересня 2022 року Сергій отримав не сумісні із життям поранення. Він загинув поблизу населеного пункту Катеринівка Краматорського району Донецької області.

Військовий був нагороджений нагрудним знаком «Учасник АТО», «Учасник бойових дій», медаль «Ветеран війни», медаль «Захиснику вітчизни».
Жінка пригадує: побратими чоловіка розповідали, що Сергій був безстрашним та відважним воїном, який не боявся смерті, сміливо йшов у бій. Його ненависть до ворогів була такою ж великою, як і любов до України, своїх батьків, дітей та дружини. У цьому була його сила.

«Мені так жаль, що він не побачить, як виростуть його дочка та сини, одного з яких, він мав би цьогоріч повести до першого класу. Не судилося... Не побачить, як вони будуть робити самостійні кроки в дорослому житті, не порадіє їхнім успіхам та не розрадить у час невдач. Він так багато міг би зробити, якби на заваді не стала ця жахлива війна...», – з сумом говорить Тетяна.

Для розгляду петиції необхідно набрати 25 тисяч голосів за 90 днів. Підтримати петицію про надання почесного звання Героя України (посмертно) можна за покликанням.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus