USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Замерз найвищий в Україні рівнинний водоспад

13 Лютого 2017 14:06
Не кожна зима триває з майже щоденними морозами. Завдяки погоді цього року на Тернопільщині можна ще встигнути побачити дивовижне природне явище – замерлий найвищий в Україні, а також стверджують, що і у Європі, рівнинний водоспад у селі Нирків. Річка Джурин падає з висоти 16 метрів в долину та утворює водоспад з трьома каскадами.

Про це повідомляє тернопільський сайт Tenews.org.ua.

За словами мандрівника Олександра Захарченка, саме для того, щоб побачити це зимове диво природи, він збирає друзів та їде провідати свої найулюбленіші водограї: «Саме в цю пору є унікальна можливість побачити водоспади в новому зимовому вбранні. Річ у тім, що потужні водоспади довго не замерзають через постійний напір води. І відпочивають у кризі досить короткий час. Тому не варто гаяти ні дня. Адже при найменшому потеплінні крижана шапка сходить, як лавина, в одну мить».

Зі своєї мандрівки Олександр привіз унікальні знімки багатьох водоспадів, а також і найбільшого – Джуринського.

«За один день вдалося відвідати не тільки Джуринський водоспад – сонце зустрічали над замерзлим Дністром в Устечку, а обід вже готували на затишній галявині неподалік джерела, яке і утворює водоспад Дівочі Сльози. З майданчика над водограєм відкривається чудова панорама Джуринського каньйону».

Червоногородський (Джуринський, Нирківський) водоспад входить до складу Національного природного парку «Дністровський каньйон». Ця гідрологічна пам’ятка – справа рук людини. Колись тут був розташований млин, згодом ГЕС. Влітку біля водоспаду завжди багато людей, а ось взимку туристів дуже мало, навколо тихо і чисто.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus