USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Замість очищення Сапалаївки, мільйон хочуть спрямувати на ремонт ДНЗ

14 Січня 2016 20:30
Кошти, що передбачені у міському бюджеті на очищення від дерев річки Сапалаївки, пропонують спрямувати на ремонт луцьких дитсадків.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 14 січня.

Відповідно до проекту міського бюджету на 2016 рік, на відновлення гідрологічного режиму, санітарного стану та очищення від дерев річки Сапалаївки від вулиці Теремнівської до вулиці Ніла Хасевича передбачено мільйон гривень у бюджеті розвитку. Розпорядником коштів є управління капітального будівництва міської ради. Депутати звертали увагу на те, що сума виглядає надто великою, зважаючи на відрізок річки, де планується очищення.

Голова бюджетної комісії Павло Данильчук пропонував спрямувати ці кошти на потреби ДНЗ міста. З його слів, для знесення дерев вздовж річки можна найняти приватного підприємця, який виконає роботи за рахунок деревини та інших відходів. Він порадив спрямувати кошти перш за все на ремонт ДНЗ №8.

Члени комісії рекомендували мільйон гривень, передбачений на відновлення гідрологічного режиму Сапалаївки, використати для ремонту ДНЗ Луцька.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Читач Показати IP 14 Січня 2016 21:41
Батьки й так оплачують всі ремонти, а мільйон роздерибанять, а Сапалаівка далі буде гнити
лучанка Показати IP 14 Січня 2016 22:11
Краще очистити Сапалаівку. Гроші на ремонт садочка роздеребанять.
молдаванка Показати IP 15 Січня 2016 00:26
Товариші , бійці ! До нас іде бронепоїзд ! На поїзді рація ! ... запитання ... рація на лампах , чи на транзисторах ? ((((((((((( Повторюю для особливотупих ! Рація на бронепоїзді !
Анонім Показати IP 15 Січня 2016 10:12
А чому тільки 8 садок,а не всім по трохи? Знову відмивають?
Ігор Показати IP 15 Січня 2016 10:29
Намір зробити ремонт у ДНЗ кращий. А роздерибанити гроші можуть і на очищенні, невідомо як там буде складено кошторис тих робіт. Питання ДНЗ у Луцьку критичне, садків не вистачає, ремонт також потрібен, зрештою там наші діти перебувають постійно, а Сапалаївку можна і справді очистити на умовах, які запропонував Данильчук, охочі знайдуться точно.
Ігор Показати IP 15 Січня 2016 10:29
Намір зробити ремонт у ДНЗ кращий. А роздерибанити гроші можуть і на очищенні, невідомо як там буде складено кошторис тих робіт. Питання ДНЗ у Луцьку критичне, садків не вистачає, ремонт також потрібен, зрештою там наші діти перебувають постійно, а Сапалаївку можна і справді очистити на умовах, які запропонував Данильчук, охочі знайдуться точно.
ЛУЧАНКА Я Показати IP 15 Січня 2016 10:38
Напишіть Романюку...звернення від читачів Волинських Новин!! Що дит.садки ми ремонтуємо самі і робимо це регулярно!Нехай сапалаівку чистять....інакше він скоро піде чистити її власноруч...бо нам потрібен нормальний хазяйновитий міський голова!! А то виходить що ми що місяця здаємо на ремонт групи...раз в рік оздоблюємо деревяними конструкціями дит.майданчики....а вони дадуть мільйон...на що???на те що ми вже зробили коштами батьків....а Ви гроші роздиребаните!??!! Прошу редакцію Волинських новин...написати публічну статтю від читачів...
Наталка Показати IP 15 Січня 2016 12:13
Я вважаю що скоріше " роздерибанять" на відчищенні Сапалаївки її і розширюють, і поглиблюють. і чистять кожного року, зариваючи мільйони в "землю" !!!! Те саме і з ремонтом пр. Волі!!! Кошти на садочки і школи ПОТРІБНІ!!!! Але Прозорість і звітність повинна бути! Якби при садочку створили благодійний фонд і кошти з рахунку прозоро перераховувалися. то питань не виникало би! На кожну школу і ДНЗ щорічно треба виділяти хочаб 500'000грн. На заміну вікон, утеплення фасадів, заміну систем опалення! Школи платять за тепло багато, а використовується це тепло неефективно!!! Всі витрати по забезпеченню шкіл покладені на батьківські плечі!!! Кабінети фізики, хімії, біології морально і фізично застаріли!!!! Комп'ютерні класи старезні!!!! Зверніть увагу на ШКОЛИ І САДОЧКИ!!!!! Проведіть журналістський аудит шкіл та дитсадків!
Наталка Показати IP 15 Січня 2016 12:23
Зразу вдогонку! Хтось зараз напише що для енергоефективності встановлюють по школах ІТП. Так от, просто в школах стає холодно! Це єдиний ефект ІТП. Поясню: ІТП має датчик який зчитує температуру повітря і в залежності від неї подає більше чи менше тепла. На подачі тепла - економимо! Але оскільки вікна старі, продуваються, стіни теж неутеплені, тепло виходить за межі приміщень. Діти мерзнуть. ІТП ефективне і корисне тільки тоді коли замінити системи опалення (труби і батареї), плюс ЗАМІНА ВІКОН на енергозберігаючі і УТЕПЛЕННЯ ФАСАДІВ!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus