USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Замість паркоматів – термінали і мобільний додаток. Яким буде паркування у Луцьку

29 Вересня 2021 11:43
Луцькому КП «АвтоПаркСервіс» виділили дві ділянки, загальною площею 2 гектари в постійне користування. Водночас підприємство продовжує роботу з облаштування нових платних парковок у місті.

Відповідні рішення ухвалили депутати під час чергової сесії міськради.

Зокрема, на вулиці Єршова в постійне користування підприємству надали земельну ділянку, площею 0,5500 га, кадастровий номер 0710100000:42:018:0032 для влаштування автостоянки.

Другу ділянку, площею 1,5159 га, кадастровий номер 0710100000:42:013:0046, надали на вулиці Карбишева для обслуговування адміністративних та господарських споруд.

Як повідомив Луцький міський голова Ігор Поліщук, робота на авторинку КП «АвтоПаркСервіс» дає щонайменше 160 тисяч чистого прибутку в місяць. Щодо інших ділянок – завершується робота з облаштування парковок.

«Виділені земельні ділянки, облаштовується розмітка на Театральному майдані, на вулиці Глушець. На Винниченка, Франка, проспекті Волі також запрацюють парковки. Завершується розробка мобільного додатку для паркування, зараз погоджуємо його з «Дією», щоб максимально швидко запустити», – зазначив він.

З його слів, раніше встановлені паркомати будуть демонтовані, замість них використовуватимуться платіжні термінали для поповнення карток на проїзд у громадському транспорті.

«У постанові уряду є вимога поки що готівкової оплати. Ми виходитимемо з цього шляхом встановлення терміналів замість паркоматів. Ті паркомати, які раніше встановлювалися в місті, купували за неадекватні гроші. Вони неякісні, ламаються, дорогі в обслуговуванні, коштували 250-300 тисяч, а термінал коштує 50 тисяч і терміналів вже є багато в місті. Тим більше у 80-90% власників авто є мобільні телефони і вони можуть розрахуватися як мобільним додатком, так і через смс», – пояснює мер.

Він додав: вже був випадок, коли одна «активістка» навмисно поламала паркомат, тож міська рада подала позов до суду про відшкодування збитків.

Нагадаємо, у Луцьку планували збільшити кількість ділянок, де будуть платні місця для паркування.

Як повідомлялося, до кінця 2021 року комунальне підприємство «АвтоПаркСервіс» планує організувати шість майданчиків для платного паркування автомобілів. Також обіцяють, що невдовзі у Луцьку запрацює сервісний додаток «Мобільне паркування», за допомогою якого водії зможуть сплатити за паркування за допомогою смартфона.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Дідо Показати IP 29 Вересня 2021 12:09
Ні платним парковкам!
123 Показати IP 20 Жовтня 2021 22:11
Цікаво а біля варшавського ринку хто збирає гроші , так само як і на автобусній станції беруть за в'їзд , і чи це правомірно ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus