USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Замість термінів «ЛНР/ДНР» хочуть ввести «окупаційна адміністрація Росії»

18 Січня 2018 18:51
Необхідно замість термінів "ДНР" та "ЛНР" вживати "окупаційна адміністрація Росії" - так вважає секретар комітету Ради з питань нацбезпеки і оборони Іван Вінник.

Про це повідомляє УНІАН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: УЗУРПАЦІЯ ВЛАДИ ПІД ВИГЛЯДОМ БОРОТЬБИ ЗА УКРАЇНУ, - УКРОП ПРО «ДЕОКУПАЦІЙНИЙ» ЗАКОН

Закон про реінтеграцію Донбасу вводить поняття "окупаційної адміністрації Росії". Тому Вінник наполягає, що вживання термінів "ЛНР" і "ДНР" має бути припинено.

"Органи влади", які нині незаконно здійснюють владні повноваження на окупованих територіях Донбасу, називаються "окупаційною адміністрацією".

"Фактично, навіть в публічних дискусіях ми маємо припинити вживати терміни так звані "ЛНР" і "ДНР". Згідно із законом, це має називатися "окупаційна адміністрація Росії", - наголосив Вінник.

Також він вважає, що закон про реінтеграцію Донбасу намагатимуться оскаржити "суб'єкти", які виконують вказівки з Росії.

"Ми не внесли Крим, тому що це йде всупереч, на нашу думку, статті 116-й Регламенту Верховної Ради України. Переконаний, що цей законодавчий акт, коли він набуде чинності як закон, після підписання президентом, будуть намагатися різні суб'єкти, які виконують вказівки з Росії, оскаржити", - сказав Вінник.

Він зазначив, що в питанні цього закону "дбали за правову чистоту" і не допускали будь-яких формальних порушень, аби закон "не був скасований повністю або в якийсь частині".

"Саме тому ми залишили текст назви такий, яким він був внесений автором проекту - президентом України. Водночас, скрізь по тексту ми прирівняли статус Криму, окупованого Росією, до статусу Донецької і Луганської областей, так само окупованих Росією", - пояснив Вінник.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus