USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Замість каналізації у міських будинках на Волині - вигрібна яма.ФОТО

15 Травня 2013 17:49
Два багатоквартирні будинки у Камені-Каширському на вулиці Шевченка – без каналізації. Мешканці одного з них навіть викопали біля будинку вигрібну яму, - інформують Вісті Каменя.

Так, мешканці багатоквартирного будинку № 108, що на вулиці Шевченка, роками марно оббивають чиновницькі кабінети, домагаючись під’єднання до каналізаційної мережі міста. А сусідня двоповерхівка користується спільною вигрібною ямою.

Мешканці будинку, до речі – чи не найстарішої багатоквартирної споруди в Камені-Каширському, - здебільшого пенсіонери і багатодітні сім’ї. До сьогоднішнього дня люди змушені користуватися звичайними відрами аби помитися, попрати, підготувати продукти для приготування їжі, тощо. А потім - і похилі, і молоді несуть випорожнювати повні відра з відходами з другого поверху через подвір’я , далі - ще майже сотню метрів.

Щоправда, одна з сімей користується імпровізовано «каналізацією». По зовнішній стіні будинку провели пластикову трубу. Однак, використана вода все одно стікає у відро, яке потім доводиться тягнути вже звичним для мешканців 18 квартир маршрутом.







Парадокс, кажуть люди, полягає в тому, що відстань до міської каналізаційної магістралі не перевищує й кількох десятків метрів.

Натомість керівництво міста і району, кажуть, добре поінформоване про біду людей. Однак, залагодити проблему не поспішає.

«Куди ми тільки не зверталися – і до мера Василя Бондара. І до голови райдержадміністрації Івана Вовка. Допоможіть. Ми ж не хочемо, щоб нам до квартир проводили труби, просто під’єднайте будинок до каналізаційної мережі. А вони то обіцяють, то кажуть що грошей нема. Бондар торік казав, що то невеликі гроші для міста – якась сотня тисяч гривень, так що вже на 2013 рік передбачить їх в бюджет. Півроку минуло, а щось не видно що вони там щось передбачають чи виділяють» - бідкається одна з пенсіонерок.

Ось так, кажуть, і живуть. Каналізації немає, натомість на руках купи паперів за підписами і чиновників мерії, і заступника голови РДА, головного регіонала району, Андрія Михалика.




Врешті-решт, мешканці будинку вирішили звернутися з проблемою до голови депутатської групи «Волинь», народного депутата України від ВО «Свобода» Анатолія Вітіва.


Нардеп направив до будинку свого помічника-консультанта, депутата районної ради від ВО «Свобода» Богдана Козіка.

Анатолій Вітів доручив голові фракції «Свобода» в обласній раді Олександру Пирожику подати офіційний депутатський запит на ім’я Камінь-Каширського голови Василя Бондаря.

Згідно строків, передбачених чинним законодавством, мерія повинна надати відповідь Олександру Пирожику.
Однак, попередньо, Василь Бондар вже сьогодні запевнив, що питання підключення до каналізаційної магістралі цих двох будинків остаточно буде вирішено в 2013 році.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Олег Показати IP 16 Травня 2013 08:59
Що там Камінь-Каширський. От у Луцьку на проспекті Волі 70, майже поруч з облрадою, стоїть триповерховий будинок взагалі без води та без каналізації. Люди по нужді ходять на вулицю у напіврзвалений дерев'яний туалет. А влада затуляє собі очі, щоб не бачити бідкання 12 сімей, які там проживають.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus