USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Замість ядерних ракет на Волині буде нове містечко?

14 Листопада 2008 12:01
Долю колишнього військового містечка у селі Уляники Рожищенського району 13 листопада вирішували під час засідання постійної комісії з питань бюджету, фінансів, цінової політики та використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області та колегії Волинської обласної ради, – повідомляє репортер «Волинських Новин».
Пропонований під час засідання бюджетної комісії проект відчуження майна військового містечка №583 передбачав продаж через аукціон двох лотів. У першому – будівлі з територією, що закріплюється за ними, площею 10 гектарів. У другому лоті – теж споруди і територія поблизу них площею 2 гектари. Будівлі на решті території з 240 гектарів (загальна площа військового містечка – «ВН») планувалося списати і розібрати на будівельні матеріали, а вивільнені площі – заліснити.
Така постановка питання не сподобалася голові Волинської ОДА Миколі Романюку. На його думку, головна цінність у колишньому військовому містечку – земля. Тому пан Романюк запропонував продати з аукціону всі будівлі, що стоять поза межами території містечка, де розташовані лісові насадження. Як вважає волинський губернатор, продаж об’єктів із закріпленою за ними земельною ділянкою площею 70 гектарів як цілісного майнового комплексу інвестиційно привабливіше. Тож таку пропозицію пана Романюка підтримала профільна комісія, попри пропозицію депутата Володимира Бондара це питання доопрацювати.
Під час засідання колегії Волинської облради розгорнулися справжні словесні баталії навколо містечка в Уляниках. Начальник відділу з питань спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області виконавчого апарату облради Василь Мамренко представив проект, запропонований бюджетною комісією. За його словами, необхідно виділити 20 тисяч гривень для підготовки до продажу і розміщення інформації у ЗМІ.
Лідер фракції «Наша України» Сергій Слабенко зацікавився, чому альтернативного проекту не виноситься на розгляд. Його колега-«регіонал» Петро Пронь зазначив, що тимчасова комісія, яка безпосередньо була на території військового містечка, запропонувала продати об’єкти не на 70-ти гектарах, а на 13-ти. За словами голови бюджетної комісії Василя Байцима, саме постановка питання щодо території у 70 гектарів підвищує інвестиційну привабливість містечка.
Депутат Ігор Гузь, який теж побував в Уляниках, наголосив, що у випадку подання на сесію двох проектів рішення він підтримає той, де передбачається продати об’єкти на меншій площі. Керівник фракції БЮТ в облраді Олександр Свирида запропонував поділити територію і майно на 75 лотів відповідно до кількості об’єктів, які розташовані у містечку.
Пан Гузь зазначив: якщо така постановка питання, то біля Уляників, за 30 кілометрів від Луцька, виросте ціле містечко. «Хай ці лоти будуть продаватись 5 років, але буде постійно наповнюватися бюджет», – зазначив Ігор Гузь.
Голова ОДА Микола Романюк вважає, що продавати майно з територією військового містечка слід або як цілісний комплекс, або лотами. Проте у такому разі не варто поспішати, а ретельно підготувати.
На думку голови тимчасової комісії з питань приватизації Волиньради Петра Олешка, проблему слід доопрацювати і необхідно провести радіологічний контроль, оскільки у містечку перебувала частини ракетних війська стратегічного призначення і зберігалися ядерні боєголовки.
Врешті-решт, Василь Мамренко запропонував компромісне рішення, на яке члени колегії погодились, – ухвалити на сесії рішення про відчуження майна шляхом продажу через аукціон і списання майна, що є у лісі. Умови ж аукціону повинні бути ухвалені пізніше.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus