USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Замироточила ікона, яка віщує біду. ВІДЕО

29 Лютого 2012 12:05
На Прикарпатті замироточила ікона, яка попереджала про жахливу повінь.

Про це інформує ТСН.

В «українському Афоні», як здавна називають Манявський монастир у Прикарпатті, замироточила ікона Божої Матері.

Ченці схвильовані, бо востаннє спостерігали за таким дивом рівно чотири роки тому, перед жахливим паводком, який затопив цілу Західну Україну.
Що наразі означає це мироточення, і гадки не мають. Але переконані – Богородиця про щось попереджає людей.

Богородиця наче плаче, бо миро вже більше тижня виходить із її правого ока. «Цівка», кажуть ченці, довшає з кожним днем. Що це диво, а не справа рук людських, навіть не сумніваються.

«Вологи немає, є холод, мороз, все замерзло, а вона мироточить», - розказує митрополит Івано-Франківський і Галицький УПЦ КП Іоасаф.

Чудотворна ікона «Ігуменя монастиря Манявського» - одна з головних тутешніх святинь, це копія з оригіналу, який зник, коли монастир закрили.
Оригінал був написаний у сімнадцятому столітті після того, як у розпал епідемії чуми настоятелю монастиря явилася Мати Божа, наказала покаятися.

Після палких молитов ченців пошесть відступила. А копія ікони вперше замироточила у 2008 році, за півроку до страшного паводку.

Тож наразі ченці мимоволі проводять паралелі з тогочасними подіями. «Сьогодні ми можемо припустити – вона нас застерігала: «Бережіться, бо наближається лихоліття!» Ми молилися, але не знали, яке лихоліття», - розказує митрополит Іоасаф.

Щось таки станеться і саме цього літа, - припускає й астролог Іван Круп'як. Погоду за зірками він визначає вже не один десяток років. У більшості випадків, каже, передбачення збувалися. Мовляв, 2012-ий – рік Дракона, його стихія - вода. Звідси й великі снігопади по усьому світу і обледеніння Криму.

«Можуть бути протягом літа сильні дощі, які будуть сприяти літнім повеням. Вони будуть, але незначні. Місцями, локальні», - переконує астролог Іван Круп'як.

Офіційні ж прогнози синоптиків оптимістичні. Принаймні, щодо великої води. Хоча впевнено тепер вони прогнозують тільки погоду на березень: сніги та крига на Прикарпатті розтануть поступово, без катастрофічних наслідків.

Влітку, додають, лиха теж ніщо не віщує. «Осінь була дуже суха. Грунтових вод майже немає. Навіть якщо підуть зливи, вони просто компенсують нестачу води у грунті», - каже керівник Івано-Франківського обласного центру з гідрометрології Володимир Фригович.

Хоча ченці й гадки не мають, про що попереджає Мати Божа, але відколи побачили, що ікона мироточить, щодня пообіді вони моляться до Матері Божої, аби вона захистила людей від усього лихого.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus