USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Запорізький школяр винайшов прилад, що може заряджати мобільний від дерева

28 Березня 2009 10:30
Дев’ятикласник Олексій Стреляєв винайшов унікальний прилад, що працює від енергії росту рослин і виробляє напругу в чотири рази більшу ніж у звичайній розетці. Про це 28 березня повідомляють «Волинські Новини».
Прилад величиною з долоню, зібраний із пластинок і гайок. Схожий більше на іграшкову башту з конструктора, ніж на корисний пристрій. А він і справді корисний. Новинка вже встигла перемогти на Всеукраїнському конкурсі юних винахідників і раціоналізаторів, у журі якого були імениті професори з вітчизняних ВНЗ.
«Я його назвав нашийником, і не просто так – він дійсно схожий на собачий аксесуар. Може виробляти напругу близько 900 вольт. Прилад може знадобитися під час відпочинку на природі – адже від «нашийника» можна і телефон повністю підзарядити за 4 години, і музику послухати. При цьому кількість енергії, що він виробляє, зовсім не залежить ні від породи дерева, ні від його віку» , – «ознайомив» нас із чудовою підзарядкою хлопець.
Прилад лише потрібно надягти на дерево, почекати близько півгодини, потім застромити в його вбудовану розетку штепсель від проводу мобільного телефону, магнітоли, кип’ятильника (список можна продовжувати), і вони запрацюють.
«Нашийник» сам витягає енергію з дерева й передає її підключеній техніці. «Дерев’яна» напруга в 900 вольт прирівнюється до 220 вольт в одній електроточці, так що склянка води нагріватиметься «від дерева» стільки ж часу, скільки і від звичайної мережі.
Як інформує Освітній портал, над своїм унікальним винаходом фізик трудився біля півроку. Преважно ночами, тому що вдень – школа, уроки, до олімпіад готувався. Та й із друзями хотілося погуляти.
Зараз хлопець працює над новою – удосконаленою – моделлю приладу. У ньому пластинки й гайки він замінив гумовим ремінцем. Адже чим тугіше його затягувати навколо стовбура, тим більше енергії він зможе витягти. А перший прилад Олексій запатентує – щоб ніхто не запозичив його ідею.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
SL-project Показати IP 28 Березня 2009 12:57
Круто, молодец мужик
Vic Показати IP 28 Березня 2009 14:58
Молодець! Хочу таке!
Місько Показати IP 30 Березня 2009 08:57
"«Дерев’яна» напруга в 900 вольт прирівнюється до 220 вольт в одній електроточці" - чочо? Дерев’яні вольти? Що маэться на увазі?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus