USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Заради перемоги: 160 прапорів з усієї Україні сьогодні – у Луцьку

19 Квітня 2016 13:53
Акція єднання «Велика українська хода» на честь Героїв Майдану та учасників АТО відбулася у Луцьку. 160 прапорів з усіх куточків України та різноманітних військових частин сьогодні вивісили у центрі міста на Театральному майдані.

Організотор акції, киянка Катерина Валевська розповіла, що «Велика українська хода» розпочалася ще 14 вересня 2014 року з Майдану в Києві. Саме там волонтерка отримала перший прапор і ось уже півтора року мандрує по всій Україні з міста до міста, приєднуючи українські прапори заради миру та перемоги нашої держави.
«Метою акції стало вшанування пам'яті жертв Революції гідності та АТО, а також пронесення через всю Україну духу патріотизму. На прапорах люди пишуть свої думки, щоб силою віри і молитви зупинити в Україні війну, принести мир, злагоду і перемогу», - розповідає волонтерка.

Пересувається пані Катерина з рюкзаком за плечима електричками, автобусами, попутками. Окрім того, з волонтерською допомогою відвідує українські блокпости, військові частини, де бійці дарують їй свої стяги. Протяжність усіх прапорів, які вже вдалося зібрати волонтерці, понад 220 метрів та й важать знамена уже біля 40 кілограмів.
У всіх містах, де проходила акція, на новому прапорі місцеві залишать написи та свої побажання. Активістка зауважує, що в кожному місті, куди вона дістається, до її прапорів додається ще один чи два. Таким чином, вважає Катерина Валевська, ця хода об’єднує Україну та не дає забути про Героїв.

Але, на жаль, лучан наперед не повідомили, що в місті проходитиме така акція. Більшість перехожих вперше почули про неї та зауважили, що якби знали, то попередили б друзів і разом прийшли б подивитися на патріотичні прапори з усіх куточків України.
Особливу увагу привернув до себе лучанин, який прискіпливо розглядав прапори, ніби шукаючи щось на них. Микола Томашевський, як назвався чоловік, намагався знайти серед цього різноманіття стягів прапор своєї рідної 30-ої бригади, бо й сам чоловік лише декілька днів тому повернувся з передової. Прапора 30-ки, на жаль, не виявилося, проте чоловік побачив знамена сусідніх бригад, 92 і 79, бійці яких воювали поруч з ним.
«Звісно така акція необхідна, люди мають знати про цих бійців, які розписувалися на прапорах. Деяких з них вже досі немає в живих, а так хоч згадка якась про них залишилась», - розповідає чоловік.

Отож, ще протягом дня лучани матимуть змогу роздивитися в центрі міста патріотичні стяги, адже ввечері «Велика українська хода» вирушить до Рівного.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Патріот Показати IP 19 Квітня 2016 15:25
Все гарно,але чому деякі прапори вверх ногами?І кольори прапора на шапці теж?Уявляєте,якби американці чи канадійці свій прапор так повісили?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus