USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Заради показників волинянину «шили» справу за поширення порно

26 Жовтня 2018 10:04
Волинянина 2 роки судили за «полуничку» і щоразу суд його виправдовував. Проте прокурори дійшли аж до апеляції, яка теж не побачила у діях підсудного злочину. Молодий чоловік каже, що жодних інтимних відео та фото не поширював. І підсудний, і його близькі стверджують – це підстава, йдеться у сюжеті телеканалу Аверс.

Мешканець міста Рожище Роман Стаднік пригадує, як одного вечора два роки тому до нього додому завітали правоохоронці.

"Приїхали, сказали їдемо з нами, все пояснимо на місці. Привезли – дали мені якісь папери зі статтями, в чому я винен і лякати, що мені світить 5 років, або підписуй те, що ми напишемо і обійдешся штрафом", - каже хлопець.

Державний адвокат, якого надали Роману, переконував: треба визнавати провину. З переляку хлопець каже, підписав документи, які йому підсунули і лише потім зрозумів, що припустився великої помилки.

Вже згодом він зрозумів, що йому пришили кримінал за статтею 301 частиною другою – ввезення, збут та розповсюдження фото, відео- та комп’ютерної продукції порнографічного характеру.

"Справа шита білими нитками, як в приватній розмові пан Касарда сказав до мене: «давайте як вам компенсую витрати судові, тільки давайте закриємо справу, пропонував кошти. А почалося все з того, що він сказав: «ну ви розумієте, це кінець року, треба було нам показники...» Радянська система вона ще не вмерла", - каже батько виправданого Роман Стаднік.

Хлопця двічі виправдовували у суді: спочатку у Рожищенському суді, а згодом у Ківерцівському, куди перенаправили справу через недостатність доказів.

У тому, що справу сфальсифікували і навмисно затягують, не було жодних сумнівів, кажуть захисники. Мовляв, у суді сторона обвинувачення заплутувала слідство, спотворювала докази та відмовлялася від своїх показань.

"Наразі хоча і справа закінчена, доказів винуватості нашого підзахисного ніхто не бачив. Справа йшла близько двох років: від погроз, шантажів, до заспокоєння дружини мого підзахисного і переконання в тому, що їй нема чого боятися ні за себе, ні за свою родину", - каже захисник Володимир Філіпович.

За словами захисника, шантажували Романа Стадніка і на роботі: неодноразову туди приїджали правоохоронці, змушували визнати провину та погрожували звільненням. До слова, справу вів головний прокурор Рожищенського району Іван Касарда – син Валентини Касарди, яка впродовж багатьох років очолювала санаторій матері та дитини «Пролісок». Спочатку Романа хотіли запроторити до в’язниці на 5 років, потім змінили міру покарання на штраф – 17 неоподаткованих мінімумів громадян, тобто 1700 гривень. Проте апеляційна інстанція скаргу скасували.

Роман разом із захисниками каже – не лишать цієї справи просто так. Вимагатимуть у держави відшкодувати моральні збитки.

Сам же Роман Стаднік каже, аби не опинитися на його місці, радить ніколи не підписувати ніяких документів без захисника, не зізнавайтися у тому, чого ви не скоїли.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
123 Показати IP 26 Жовтня 2018 10:14
Яких "показників"? Газового лічильника?
Andrij Показати IP 26 Жовтня 2018 13:23
ka4al navernoe pornyxy a vo vremja trafika eshe i drygie prisoedinjalis…. ili tak prosto k kazdomy domoj prijti mogyt i kriminal vparivat?????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus