USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Зарплату отримують липові працівники: схеми на шахті Волині

15 Жовтня 2015 16:53
На шахті №9 “Нововолинська” виплачують заробітну плату працівнику, який давно розрахувався. Про це повідомив голова профспілки шахти №9 Василь Гура, - інформує видання БУГ.

Скільки залізничних потягів з вугіллям приховали від обліку та реалізували «своїми каналами» на нововолинських копальнях? Міністр вугільної промисловості Володимир Демчишин останнім разом оприлюднив перед українськими мас-медіа інформацію, що з першої шахти “Нововолинська” незаконно вивезли 7 тисяч тонн “чорного золота”. Проте, чи був хоч один випадок, щоб проти когось з крадіїв порушили карну справу?

Міністру Демчишину відомо зовсім мало про те, що відбувається на наших копальнях. Окрім вугілля, нам повідомили, що там прилаштувалися красти і гроші, зараховуючи до підземних бригад «мертві душі», які насправді працюють десь на будівництві та їздять по заробітках.

Ось що розповідає про найбільш розповсюджену та відпрацьовану схему перерахування коштів псевдогірникам Василь Гура – керівник профспілкової організації шахти №9 “Нововолинська”. Багато не треба: сфальсифікувати документацію щодо виходу працівників на роботу, а потім отримувати заробітну плату на “міфічних шахтарів”.

Можна зробити й по-іншому: влаштувати когось з рідних на роботу, а потім розрахувати, а зарплату йому залишити на рівних правах з тими людьми, які щоденно покидають свої сім’ї та спускаються в шахту, щоб отримати якусь копійку.



Цей чек, скоріше всього, не повинен був потрапити в руки посторонніх людей, його мали забрати з дільниці. Заробітна плата нарахована за вересень працівнику дев’ятої шахти, який розрахований з вугільного підприємства, зі слів Василя Гури, в січні місяці. Отримувач коштів – син головного економіста шахти.

“Зайшов в табельну, спитав, чи працює людина з табельним номером 767. Мені назвали зовсім інше прізвище і дільницю. Коли показав чек, по реакції можна було все зрозуміти”, – розповідає Василь Гура.

Головний економіст шахти пояснює, що це звільнення з частковою (триразовою) виплатою розрахункових. Тобто це - вихідна допомога. Хоч 8 місяців – трохи пізно для виплати. Адже ці кошти виділяються одразу, в інакшому випадку працівник має право подавати в суд.

Наталія Короб не знає, хто намовив сина звільнятися з частковою виплатою розрахункових і розповіла Василю Гурі, що не він один таким чином розраховувався з підприємства. Вона погодилася, що як головний економіст притримала цю суму на тривалий період протизаконно.

Жінка просила керівника профспілкової організації не афішувати це питання, бо “не любить піару”. Син, з її слів, перебуває зараз на заробітках.

Відповідно документи під час влаштування на роботу та у разі звільнення працівника підписує директор підприємства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анатоль_ Показати IP 15 Жовтня 2015 17:14
Я в шоці! Чого мовчать правоохоронці? Чого мовчить пані Наталка Семенівна?
Ая Показати IP 16 Жовтня 2015 03:54
питаю: Де Ти чимчикуєш УКРАЇНО?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus