USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Заступник міністра освіти з візитом на Волині – про електронні підручники і ноутбуки вчителям

27 Серпня 2021 14:12
Заступник міністра освіти і науки з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Артур Селецький під час брифінгу в облдержадміністрації за підсумками дводенної робочої поїздки на Волинь розповів, що на сьогодні держава готова до нової хвилі пандемії коронавірусу.

«У нас є низка інструментів, які можна використовувати в умовах пандемії онлайн, – це ресурс «Всеукраїнська школа онлайн», електронні щоденники та журнали. Ці інструменти є безплатними. Ми готові до нових викликів пандемії і працюємо над тим, щоб пандемія не заважала безперервному процесу отримання знань нашими учнями», – сказав він.

Платформа «Всеукраїнська школа онлайн» є у відкритому доступі. Там можуть зареєструватися і батьки, і учні, і вчителі.

Артур Селецький наголосив, що новий контент удосконалили, врахувавши попередні помилки, тому відтепер уроки тривають 5-15 хвилин залежно від теми. Додав, що підготовлено теж конспекти уроків, якими можуть користуватися, наприклад, учителі-початківці.

«Це – чудовий інструмент для самопідготовки учнів. Це – потужний інструмент для вчителів для підготовки до занять. Там матеріали – одні з найкращих в Україні. На сьогодні вже розроблено майже 2000 уроків. Уже знімаємо ще 400 уроків і в нас залишаться, щоб повністю покрити програму з 18 основних предметів, ще 1500 уроків», – зазначив він.

Наголосив, що безплатну платформу використовують 119 країн світу, де є українська діаспора.

Заступник міністра освіти розказав, що, можливо, з нового навчального року в українських школах з’являться пілотні електронні підручники.

«Це не будуть просто відскановані підручники. Вони мають бути інтерактивні, цікаві і відповідати віку учнів», – зауважив Артур Селецький.

Розповів, що триває проєкт «Прокачай школу», в рамках якої заклади освіти можуть надсилати заявки та отримувати кошти на цифровізацію. Окрім того, міністерство співпрацює з соціально відповідальним бізнесом, який може надсилати школам, зокрема в сільських територіях, підтриману комп’ютерну техніку.

Субвенцію в розмірі одного мільярда гривень також спрямують на боротьбу з наслідками пандемії, зокрема 980 мільйонів гривень витратять на закупівлю ноутбуків для вчителів.

Заступниця голови ОДА Вікторія Левчук відзначила, що успішно пройшов перший тендер на закупівлю ноутбуків вчителям. Передбачено придбати 980 ноутбуків. Уже оголошено і другий тендер.

«Загалом завдяки субвенції, яку реалізовує Міністерство освіти і науки, Волинь отримає понад 2000 ноутбуків», – сказала вона.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Школяр Показати IP 27 Серпня 2021 15:29
Як у вас все добре, тільки 18 дітей Затурцівської ОТГ,через нефінансування, не можуть тепер продовжити навчатись у Локачинській музичній школі!!! 18 дітей виключили зі школи, 18 дітей не можуть продовжити навчатись у іншій муз. школі, тому що ОТГ та держава не має коштів на навчання!!! Ганьба!
Дмитро до Школяр Показати IP 27 Серпня 2021 16:26
Зате недавно в ресторані "На пагорбі" відзначали людей року серед них кращі ЛЮДИ- голова ЗАТУРЦІВСЬКОЇ ОТГ, заступник.
Школяру до Школяр Показати IP 10 Грудня 2021 16:36
Музична освіта не є обов’язковою, відповідно і нічого виділяти кошти невідомо на що.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus