USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Заступник голови Волиньради не отримає авто, а суд – грошей

13 Листопада 2008 12:57
Питання внесення змін до бюджету Волинської області на 2008 рік стало одним із найбільш дискутованих під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань бюджету, фінансів, цінової політики та використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області. Про це 13 листопада інформує репортер «Волинських Новин».
Голова Волинської обласної ради Анатолій Грицюк запропонував внести певні зміни у проект, презентований начальником головного фінансового управління ОДА Ігорем Никитюком. За словами пана Грицюка, варто перерозподілити кошти, які були призначені на закупівлю автомобіля для заступника голови облради Бориса Загреви. На думку самого ж очільника представницького органу Волині, їх варто спрямувати у місто Любомль.
Також пропонувалось направити кошти двом волинським медколеджам – Ківерцівському і Луцькому та на інші потреби. Як стверджує Анатолій Грицюк, є ще багато нагальних потреб, зокрема 607 тисяч боргу за будівництво школи-інтернату для глухонімих.
Окрім того, голові обласної ради не сподобалася пропозиція виділити на потреби Волинського окружного адміністративного суду 200 тисяч гривень. «Суд – без нього ми обходились. Обійдемося і ще певний період». За його словами, обласна влада для суду «і так зробила багато», виділивши приміщення комунальної власності і 250 тисяч гривень.
За словами депутата Володимира Бондара, щодо бюджету «нам потрібно шукати пріоритети». Екс-губернатор вважає, що питання по суду потрібно все-таки вирішувати. На це Анатолій Грицюк відповів, що цією проблемою повинна займатися державна влада, зокрема державна судова адміністрація, і саме вони повинні виділяти кошти.
Голова «бюджетної» комісії і – заступник голови ОДА Василь Байцим – вважає, що необхідно насамперед закрити «бюджетні діри» і завершити будівництво об’єктів соціального призначення – шкіл, лікарень тощо.
Також торкнулися питання виділення коштів районним бюджетам. За словами голови Волинської ОДА Миколи Романюка, «у сільських голів є навіть такі зарплати, майже як у голів райдержадміністрацій».
Урешті-решт, пан Романюк погодився на те, щоб не виділяти кошти на судочинство і на машину для заступника голови Волиньради. Натомість ці кошти повинні спрямувати на завершення робіт з газифікації низки населених пунктів Волині.
Депутати з бюджетної комісії на таку пропозицію погодилися.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus