USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 39.95
  • PLN 9.76 9.90

Заступник губернатора поїхав до Польщі вирішувати організаційні питання прикордонного співробітництва

17 Березня 2009 09:09
Майже тиждень заступник голови Волинської ОДА Василь Байцим перебуватиме з робочим візитом у Польщі. Він поїхав на засідання установчих зборів щодо вирішення формування команди та організаційних питань з процесу подачі заявок на отримання тендерів з програми прикордонного співробітництва «Польща – Білорусь – Україна». Про це він розповів 16 березня у коментарі «Волинським Новинам».
Наразі у Польщі відбуватимуться перші установчі збори з програми співробітництва «Польща – Білорусь – Україна» 2007 – 2013 роки. Василь Байцим входить до моніторингового комітету з української сторони, – сказав він. Приїдуть також представники громадськості, влади Польщі та Білорусії.
Одним із завдань, які ставитимуться під час засідання установчих зборів, – формування нової команди, яка працюватиме в програмі прикордонного співробітництва «Польща – Білорусь – Україна» 2007 – 2013 роки, – розповів Василь Байцим.
Прийматимуться рішення по процедурах роботи, по оголошений тендерах. Окрім того, розглядатиметься процес, правила подачі заявок на стратегічні об’єкти, їхнє обговорення та ухвалення. Буде й обговорення складу національних представництв від Білорусі, Польщі та України. Інші питання, що стосуватимуться функціонування технічного секретаріату програми, тимчасовий штатний розпис, – розповів про мету поїздки заступник губернатора.
Також, запланований тренінг для членів спільного моніторингового комітету на тему: «Організація та керівництво програмою».
У новій програмі співробітництва «Польща – Білорусь – Україна» 2007-2013 роки – ми повноправні учасники на рівні з країнами ЄС, – зауважив пан Байцим. Окрім того, зараз гроші можуть використовуватися для так званих «жорстких» проектів, це тих, які передбачають інвестиції безпосередньо в інфраструктуру на Волині. Наприклад, ми ініціюватимемо будівництво переходу «Адамчуки-Збереже», – сказав Василь Байцим.
Надалі – багато залежатиме від громадських організацій, органів місцевого самоврядування щодо подання певних проектів, – вважає чиновник. Наразі згенеровали уже понад десять ідей, на які ми будемо готувати заявки.
«Одна справа говорити, що є проблема, а інша – подати ідею, заповнити проект,отримати фінансування на її вирішення», – висловився пан Байцим. За його словами, отримають гроші ті, хто підготує відповідно кошторисну документацію та оформить відповідно до вимог свій проект.
 
Довідково:
Фінансування програми прикордонного співробітництва «Польща – Білорусь – Україна» 2007 – 2013 роки складає понад 186 мільйонів євро. Пріоритетами є підвищення конкурентоздатності територій, покращення умов для розвитку туризму, забезпечення ефективного функціонування кордону та інші.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus